Sunday, September 16, 2012

Mlm menyapa

Hye....tetiba mlm ni kurng slesa...muka gtl2...eerrrr~
Tetiba pla rsa pilu trus dgr lgu muara cinta..huhu

Mehh lyn..alaaa x hfl lgi la...kores je la..

Dmi cinta dlm atiemu
Ku yakin engko utkku
Mski jejak pisahkn kita
Cinta kn bw Kmbli pdmu

Hehehe dahhh dahhh....latuuu

sorry if i love you

Malysia's day !!

16sept1963 sbh srwk d bgabung dgn tnh mlyu..,
Maka tbntuk la msia...hohoho
Tetibeee!! Tu jerr i tau,,,nk tau lgi sila bca bku...

Ok ok ok ok....hri ni cah jln2 jerr ngn fmily...gla jem..
Ncib bek ada parking ..
Paking lot smpai tingkat 8 ...hadoiii fening !
Hehehe..so jln2 mkn2 ... Cuci2 mta.hehe

Pic ada tp dlm cam...lum transfr...nnt ar..hehe
Tp pic sy ada la..sat sat...hehe ...nnt2 kite upload yerr

sorry if i love you

hilng mod !!!!

Tension ohhhh....awal pgi lgi sdh bgni....eeeee
balik2 mo tdo sna...kita baik la ni aq mo bjln arini..aq punya pnt ndk lagi kmu pkir ah
kmu tau mo jln sja...abisss urg mo brehat pon ndk dpt...
pantang tul aq cuti...msti la mo mngadap ke sna...ingt aq ska sgt ka????
ndk pndai la dduk d umah sndri...mo d ckp ,, nnt ketulahan...huhuhu


Benci nya aq !!!!! Bnci dgn idup aq xda mcm org lain...epy...ada ayah...
suma sbb ayah..bila ayah da xda..,ska2 atie jk diorg atur idup kmi....
klu nk wat pa2 msti mo dgr cpt diorng....xle ka wat kputusn sndri n mcm fmily len...ska atie la nk wat apa pon...tht my mum ... 1prgai dia yg i xska..

Hhhmmmm mmpu mraung dlm atie mluah d cnie c

sorry if i love you

Saturday, September 15, 2012

langit tak sllu cerah...

hye guyss . .
today is saturdayy n SCHOOL DAY =='
arini we all ada smbutn mrdka rya kat skul...so suma stdnt dtg dgn "wrna wrni d aidilfitri..."hehe

start dgn mjlis pnutupn mrdka .... perrghhh
pngetua punya ucapan 1jam sharp ok...*ckit lma
boring ! boring ! boring !
aq pon da mcm o,O

then ada mjlis jmuan rya . . mcm lauk ada...tp aq xda slera ..ntah knp
yg aq bedal ayam je ar.kek , sirap ...
full siot...smpai poning pale i.hahahaha!

lai lai lai kita tgk gmbr ckit

susun dlu juadah2 nye


posing jk keja.

persembahan puisi mrdeka

hambek ko !! mkn tem

pelan2 wei..lauk tak lariii

the end ________________________

sorry if i love you

ada gula ada garam

hye...tetiba jk tjuk ada gula ada garam ek ?hahaha

dunia pra u pnuh dgn pancaroba..ceeewahhh !! hahah

arini sy ingin m'istiharkn bhwasanya sy xtau la mlg ke untung tlh dpt mlanjutkn pljrn ke form6.huhu
lihat la duniaaaa...!!! podaaa ~

mls nk ckp.meh tgk gmbr la

dayah,lily,dila,karuna *pndai2 la match

aq,zu,caloe,arif

usm !!!

garaj !! pulangggggg

apedaaa

kwn~

eeee!!!! xcited da i nk bgmbr...last2 slh pkai tag...*katara masi mngtuk..huhu





sorry if i love you

Friday, September 14, 2012

pada suatu mlm~

hye...nk story psal wedding

sapa kawin ?? jeng jeng jeng . . . so slmt pngntin bru la kpd kak ratna n suami. . smga cpt2 dkurniakn waris..

sapa kak ratna ? hehehe . . kaka kwn aq leerrr...so kita org pegi tem mlm lerr... coz siang skul :'(

jom tgk pic~







sorry if i love you

cinta ~

ada apa dgn cinta ?

hhhmmmm...cinta kdg kala mnyenorokkn kdg kala mnyakitkn
cinta bleh wat seseorg tu jdi tak keruan..kdg kala cinta buatkn seseorg tu btindak d luar jgkaan.

hahaha...formal siot aq mlm ni...hhmmm

takpa2 nnt crita lgi 

sorry if i love you

salam ogos

asssalamualaikum

hye ...lama xtulis blog kn...skian lamaa tpisah akhirnya btemu ...cehh da mnynyi la pla kn..hehe
so apa kabar ?? bek jerr...eh jwp sndri gk.. #foreveralone

ntah la apa nk ckp eh ?
hhmmm....

takpa nnt kita crita lgi . .

sorry if i love you

Friday, February 24, 2012

bala bala :DDDDD

ASSALAMUALAIKUMMMMMMM

hhhmmmm ~ tdi "tamasysyi" -jln2 . . . hehehe arabiccc ckit . . nk test2 powerrr . . .
1st-of-all  . . . kat traffic light . . jmpa my musuh  . . eeerrrr tem tu hujan lebat glerrr . . dia pkai moto . . ase kcian pla dia al-basah-lunnn . .  hahaha *wlupon musuh kciann juga*

then g lunch  . .  jumpa pla "maher zain n awi rafael "  . .hakhakhakhakhak !
bukan men lgi haku ngn member ni . . . lama xjmpa mcm2 cerrrr kuar . . bgai2 flavor . . hehe
then nk byr bil daaa . . . i say " haku nk awi rafael yg ambek bil ni" hahahaha
last2 maher zain pla yg dtg . .  watevarrrrr la . .  xpnting pon . . 

then awi rafael tu i tgorr la dia sblum kuarr  .. eh eh eh eh maher zain ni ada pla kat tepi dia . . maher zain ni pla yg overload bckp . .  hahahah ~ watevarrrrr . . peramah !

then g bli blalalaalalalala . . . . g cuci2 mta jk . .  hahaha

ok2 . .  tem ni pla . . kat giant . . masyallah . . macho0o0o0o0 glerrrrr mamat tu !!!!!!
cuci mta i ngn mmber tu . .  kitaorg g follow dia . .  alamakkkk ! tetiba ilng . .
pasrah ! tetiba bertembung kat 1 department ni . . wink ! wink ! wink ! apa lgi . .  bonga2 saloma kuarr la . .  hahahahahahahaha !

then kmi pon follow g . .  smpai la ke kaunter . .  ingt kan dia da exit . . upanya g bli aiskrim pla . . allahuakbar . . yg kwn sorang ni da bisg2 nk g toilet . . maka aq tgglkn muuu dgn sribu 1 kenangan . . . cehhhh !

pastuuuuuu posing punya posing . . . blik daaa . . . dah boring gakkk . . . 
otw blik pla . . ,,,,, jeng jeng jeng depan mhkamah tu . . da start la . . haku mgila  . . drift konon . 
da tekan minyak abihhhh da l . turbo keta da gud sound da . .  alik2 ada keta pla . . jem ckit . .
hhhmmmm ~ batal niat . .  

tetiba nk sambung niat kat highway strusnya . . mjdi pla . . keta kat lorong kanan tu cibai siotttt ! da la dia tu pkai dimax . . tgk enjin laa . . haku ni mngada2 . . p drift dgn dia wat pa . . 
alik2 ada bas ni pla mcuk lorong SESUKA ATIE !!!! for the safety . .  da la meter haku msa tu 110 km/j , , hampir ilng kawalan gk . .da la tu . . kira selekoh lagi tuuu . .  ya alllahhhhhhhh . . .
mngucap tak putus haku . . . seb bek lorong kanan da clearr . . n haku leh kawal blik the car . .
if tnpa izinnya . .  masyallahhhhhhh . . !!!! astagfiruhalazimmmm ~

ok ! aq insaf for today .  . 24 feb 2012 ..  just today . . insyallah arie len wat lagi ..
hahahahahaha ~ tobatttt !!

sorry if i love you

indahnya mnyebut namamya . .

salammmmmmmmmmmmmm . . .  

hehehe . .  ya allah . . ya allah . . ya allahhh . . ya rabbiiii . .  ya rabbbiiiii . . .
indah nya mnyebut nma mu  . . .  

ya allahhhhh . .  lindungi la stiap pjlnn ku . . sma da brkereta , jln kaki mahu pon b'flight . . huhu  ..  aminnn

" maha suci Tuhan yang memudahkan kenderaan ini bagi kami, sedangkan kami tiba dengan mudah dengannya dan kepada Allah kami kembali."

sorry if i love you

Thursday, February 23, 2012

oh my goodnessssssss . ..

acammekom (assalamualaikum )

hmmm . . . nmpk nya tak lma g akn mnyambut org bru la dlm fmily aq ni . .  hehehe
best  . ..  best . . . best . . . x sbar aq  . .aq la yg pling xcited
ya allah . . .smga dgn khadiran nya dlm fmily ni mbwa sjuta kbhgia n kdamaian . .
eh eh eh . .  aq ni tak menyempat lgsung . .  sob sob sob . . . hehe
al mklum la . . xcited bebeno . . *gatai* naa ..  hahaha

cm na la tu kan ase nye . . hehehe . . khidupn nya bru . .  pastu aq kna continue study  .
alamak rinduuuu nya tu .  . xpe2  .   tgk kat skype jerr la arie2  . . ok tak ? hehe
focuss ok ! focusss study .. .

dlm bulan ogos kot na . . if xda pa2 halngn . . kalo tak pon bulan nov n dis . .  *tgguu aq cotiii lerrr*
ehhh mmg pon aq tgh cotiii kan . . hehehe . . ntah la . . mroyan !
ntah aq xkesah sgt bila ..  yg pnting khadiran mu .. cewahhhh !

tuhan jagakan dia . .  dia kekasihkuuuu . ..  wa wa wa wa ..   sdh! sdh ! hehe



sorry if i love you

tuhan jagakan dia . .

girlfriend: awak .. saya nak cincin hubungan kita..
boyfriend :untuk ape ? malas la .. awak .. petang ni kita jumpa tempat biasa ok ..
girlfriend :hurm .. yelah..

boyfriend : awak .. cuba tutup mata awak .. saya nak bagi hadiah ..
... girlfrend : hadiah? .. ok ..
boyfriend : ok .. cuba tengok ni .. saya belikan patung beruang untuk awak ..
girlfriend : awak ! saya tak nak patung beruang .. saya nak cincin hubungan kita !
( sambil membaling patung beruang itu di jalan raya )

lelaki itu pun terus berlari dan mendapatkan patung itu balik dan berada dalam gengamannya .. tiba-tiba sebuah bas meluru ke arah lelaki tersebut dan badannya di gilis sehingga lelaki tersebut tidak berdaya untuk bergerak .. lalu perempuan tersebut menjerit .. dalam keadaan yang bergegas .. perempuan mengambil patung di tangan lelaki tersebut dan tiba-tiba patung itu berkata ..

' you .. see in my pocket.. '

dan terlihatnya satu cincin yang sangat cantik .. dan patung itu terus berkata .. will you marry me ?? ..di saat itu .. mengalirnya air mata perempuan tersebut ..
tetapi sudah terlambat untuk menyesal .. kerana lelaki tersebut sudah pun pergi untuk selama-lamanya .
:(

#copypaste

sorry if i love you

Friday, February 17, 2012

esok belum tentu memilikmu


Wahai sahabat yang kecewa,menderita dan sengsara kerana cinta, fahamilah bahawa kehidupan kita makin sampai ke penghujungnya.

Hari esok pun kita sendiri tak pasti samada menjadi milik kita. Gapailah keredhaan ALLAH dengan melaksanakan suruhanNYA, dan meninggalkan laranganNYA..

PERCAYALAH sesungguhnya ALLAH malu untuk menolak permintaan hambaNYA yg menadah tangan meminta dengan penuh pengharapan HANYA kepadaNYA.

#copypaste

sorry if i love you

knp ALLAH temukan kita dgn org yg slah ?



1. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yang salah supaya apabila kita bertemu jodoh yang sebenar,masih ada rasa syukur kita pada ketentuanNYA.

2. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yang salah supaya kita dapat menjadi penilai yang baik.

3. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yang salah supaya kita sedar bahawa kita hanyalah makhluk yang sentiasa mengharapkan pertolongan ALLAH.

4. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yang salah supaya kita dapat KASIH SAYANG YANG TERBAIK,KHAS UNTUK DIRI KITA.

5. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yang salah supaya kita sedar bahawa ALLAH MAHA PEMURAH & PENYAYANG kerana mengingatkan kita bahawa dia bukanlah pilihan yg hebat untuk kita dan kehidupan kita pada masa depan...

6. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yangg salah supaya kita dapat mengutip pengalaman yang tak semua orang berpeluang untuk mengalaminya.

7. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yang salah supaya kita jadi MANUSIA YANG HEBAT JIWANYA.

8. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yang salah supaya kita lebih faham bahawa CINTA YANG TERBAIK HANYA ADA BERSAMA ALLAH.

9. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yang salah supaya kita LEBIH MENGENALI KEHIDUPAN YANG TAK SELAMANYA KEKAL.

#copypaste

sorry if i love you

mengejar keampunan mu ya allah ~





"Sesungguhnya kamu (wahai Muhammad) tidak boleh memberi hidayah kepada sesiapa yang kamu kasihi, tetapi Allahlah yang memberi hidayah kepada sesiapa yang dikehendaki-Nya"


"Mukmin apabila melakukan dosa, ia menganggap dosa itu bagaikan gunung menghempap dirinya, tetapi munafik apabila melakukan dosa, dianggapnya dosa itu bagaikan lalat menghurung di hidungnya"

_______________________________________________________________________________

maka dgn itu ya allah . . jdiknlah aq seorg mukmin yg bsyukur dan redha atas dugaan mu n nikmat mu ya allah . .
aq manusia biasa xlayak menghukum tapi layak d hukum .



sorry if i love you

Saturday, January 7, 2012

kisah lepas kawin :0


Sebelum Tido:
6 minggu: Selamat tido Sayaaang, mimpi indah-2 ya, mmmuach.
6 bulan: Tolong matikan lampu tu, silau aah.
6 tahun: Sana sikit lah… Tido kalau tak mengepit tak bole ker???!
More than 10 years : Tido asing2….laki tido depan tv, bini tido ngan anak2…hahaha

Pakai Toilet:
6 minggu: Tak apa, U masuk ler dulu, I tak kisaaahhhh
6 bulan: Masih lama lagi ke nih?
6 tahun: Brug! brug! brug! (suara pintu digegar), kalau nak bertapa pilah gunung ledang sana !!!

Balas SMS:
6 minggu: Iye Sayang, jap lagi I sampai rumah. Sayang, I belikan murtabak favourite U ye Sayang..
6 bulan: Trafik jam aah
6 tahun: K..
16 tahun : …………………. (tak balas terus!!!) hehehe….

Dating process:
6 minggu: I love U, I love U, I love U.
6 bulan: Of course I love U.
6 tahun: Iyalah!! kalau I tak cintakan U, buat apa I nikah dengan U???
More Than 10 Years : Buang tebiat ker you ni? Cakap mengarut….

Pulang Kerje:
6 minggu: Sayaaang, I dah balik nih…
6 bulan : I’m BACK!!
6 tahun: Masak apa hari ini??

Hadiah (ulang tahun):
6 minggu: Sayang, I harap U suka cincin yang I beli untuk U ni
6 bulan: I beli lukisan, nampak sesuai dengan suasana ruang tengah
6 tahun: Nih duit, U beli sendirilah apa yg U nak..
More Than 10 Years : Dah tua2 pun nak beli hadiah ker? Mcm budak2 jer..

Telefon:
6 minggu: Baby, ada yang ingin berbual ngan U di telefon nih
6 bulan: Eh… Your call…
6 tahun: WOOIII TELFON BUNYI TUUUHHH…. ANGKAT AAAAAHHH!!!

Masakan:
6 minggu: Wah, tak sangka I, pandai U masak..Rasa pun sedappp…!! !
6 bulan: Kita makan apa malam ini??
6 tahun: HAH!! LAUK INI LAGI?
10 Than 10 Years : Today balik lambat, I makan kat luar ngan kengkawan…

Memaafkan:
6 minggu: Sudahlah, tak apa, dah pecah pun, nanti kita beli lagi yang lain,eh
6 bulan: Hati-hati, nanti jatuh tuh.
6 tahun: Orang dah bilang berkali-2 pon tak paham!!

Baju baru:
6 minggu: Aduh sayang, U seperti bidadari dengan pakaian itu
6 bulan: Lah… Beli baju baru lagi?
6 tahun: DAH BERAPA RIBU HABIS BELI BAJU TU???

Rancang Holiday:
6 minggu: Macam mana kalau kita jalan-jalan ke Amerika atau ke tempat yg U nak honey?
6 bulan: Kita ke Bukit Bintang aje ler… Senang sikit tak perlu naik flight…
6 tahun: JALAN-JALAN? ?? DUDUK RUMAH AJE TAK BOLEH KE? BUANG DUIT JE!

TV:
6 minggu: Baby, kita nak tengok cite apa malam ini?
6 bulan : Sekejap eh, citer bagus ah.
6 tahun: JANGAN TUKAR-2 BOLE TAK ..
More Than 10 Years : X der keje lain ker, asyik tengok tv jer

sorry if i love you

Sunday, January 1, 2012

de' end of 2011

salam

rini acah jengjalan . . .  kita kuar date la konon . .  hahaha
acah pegi giant mkn piza witttt . .  . .. . . tetttt etttteeeettttt. .  ahahaha . . . da lma mngidam piza =.=

pastu msa kat pegi ada la seorg waiter ni . .  mmg epy ending kot . .  hahaha
dia dok bdiri kat tepi meja acah mkn tu je . .pastu syum2 . . mak aik ! COMELLLLL . . haha

pstu nk blik da . .  jumpa my kazen lgi serg wit fmily dia . . . so far we allvmmg da plan nk kuar date sesama . . but ada mslh xle elak . . tp tuhan tu maha adil kan . .kalo da jodoh jumpa gak . . hehe
so kmi ber3 jengjalan la .  . acah , kana , n gif . . haha

msa tu mum acah ada pla shopping kat giant . . so apa lgi . . pulng mmg sure la mamy ikut acah kan . . but nvermnd . . . mr.mickey bw keta dia sndri gak . .  so ble blik masing2  . .hehe

then , msa acah n kana nk g keta smntara tggu mamy shopping , keta kat sblh keta acah tu ada 2 3 org la mamat poyo . .yg sorng tu tlh lepak sdp je kat blkg keta dia . . pastu acah dtg , tetiba pla "hai" . .  acah just syum then mcuk keta . .  hahaha

amboo0iiii kemain la dia msa tu .  dia pon trus mahu keta dia n seat tmpat driver . . acah pon wat derr je la . .
n acah hope mamy cpt n acah ble blah cpt dri ctu . . kejam tak ? haha
kira dia tripping ngn acah beb . .  nk tnjuk sgt KOT . . .  yg dia drive lgi cun . . .

pastu mamy smpai . .  yg c kana ni dgn slmber .  .
______________________________________
kana : mcik , ada org mngurat c kasa tdi ?
mcik : [blerrrrr]
kana : tu na tu  . .  [smbil tnjuk sblh]
acah : vungukkkssssss vudakkkssss ni . .  kantoi aq! [dlm atie] :D
______________________________________

then bila aq nk gerak da . . ada sepsg wrga yg x brpa nk muda la . .  ala2 , mcik pcik gtu dtg pketa sblh . .  hhmmmm ~ ctu acah da start gelak dia . .  msti tu parent mamat2 poyo sblh tu . .

jgkaaan nya sgt tepat . .  alih2 mamat tu dok blkg je  .. . daddy dia yg drive . . msa tu acah tgk dia da tunduk2  pla  . .  hahaha . . acah xkesah pon . . tp kelakuan kmu agak LUCU ok . . haha!




                                ++++++++++++++ sekian for 2011++++++++++++++

sorry if i love you

slmt tggal 2011 , ahlan wahsalan 2012

salam . .

sdih acah  . . 2011 da tgglkn acah . . wlupon 2011 adalah tahun acah paling byk mnyumbangkn airmta . . :[ .
2011 byk mnyimpan kisah suka dan duka acah .  . acah nk share sdkit slma khidupn acah spnjg 2011

2011 acah mmulakn sgt sbgai seorg calon spm 2011 . .  hri demi hri acah lalui dgn mngejar 1 mtlamt .  plbagai cobaan n dugaan acah lalui . .

2011 acah byk habiskn msa mhadiri kls2 tmbhn d skul..  mklum la nk spm kot . .  xspecially ADDMATH . .  every ada kls . .but it very enjoy

rya 2011 mrupakn rya pling mnyedihkn wat acah . . slain acah brya tnpa seorg ayah . . acah jua brya tnpa seorg atok . . . namun bgtu acah redha . . allah mngetahui sgla nya . . . . selain itu , rya kali pnuh phinaan utk acah  . . btpa sdih nya acah d prlakuan bgtu . . di kala umat islam srnok brya . . , tp acah . , lain yg acah dpt . . d kutuk , d maki , d hina smbrg  .  d aniaya  . . slh ka kalo acah jua ingin mrasa nikmat nya .  .tp mnusia xmampu mlawan takdir . .

strusnya acah trus mnerus org yg kian jauh mngglkn acah . .  org yg skian lma acah inginkn kasih syg nya . . org ini 1 per 1 mngglkn acah d alam yg fanah ini . .tp acah bsyukur acah still ada mama yg mjdi tukng blkg acah utk trus idup  . .

ok2 .  2011 acah get ready nk ambek spm .   dlm msa yg sma acah gak dlm proses ambek lesen keta . .
so pd 21 disember 2011 acah da lulus sbgai seorg pmnduu n memegang lesen P .  hehe

so ,  pd ending2 2011 ni acah bsyukur krna kebhgia masi mnyapa acah wlupon sdkit wlupon skjp acah bsyukur sgt . .  acah hrp 2012 yg akn d layari mnyimpan 1001 pristiwa yg indah  .  .

pngalaman mngajar kita utk mjdi lebih tabah . . yg lalu biarkan jdi sejarah . . , yg bru biarkan jdi kenangan  .

Mimbar 2011 telah pun berakhir,
Tutup buku lama,buka buku baru..
Lupakan segala persengketaan,
Buang yang keruh,ambil yg jernih..
Selamat tahun baru 2012! ♥

sorry if i love you