Saturday, January 7, 2012

kisah lepas kawin :0


Sebelum Tido:
6 minggu: Selamat tido Sayaaang, mimpi indah-2 ya, mmmuach.
6 bulan: Tolong matikan lampu tu, silau aah.
6 tahun: Sana sikit lah… Tido kalau tak mengepit tak bole ker???!
More than 10 years : Tido asing2….laki tido depan tv, bini tido ngan anak2…hahaha

Pakai Toilet:
6 minggu: Tak apa, U masuk ler dulu, I tak kisaaahhhh
6 bulan: Masih lama lagi ke nih?
6 tahun: Brug! brug! brug! (suara pintu digegar), kalau nak bertapa pilah gunung ledang sana !!!

Balas SMS:
6 minggu: Iye Sayang, jap lagi I sampai rumah. Sayang, I belikan murtabak favourite U ye Sayang..
6 bulan: Trafik jam aah
6 tahun: K..
16 tahun : …………………. (tak balas terus!!!) hehehe….

Dating process:
6 minggu: I love U, I love U, I love U.
6 bulan: Of course I love U.
6 tahun: Iyalah!! kalau I tak cintakan U, buat apa I nikah dengan U???
More Than 10 Years : Buang tebiat ker you ni? Cakap mengarut….

Pulang Kerje:
6 minggu: Sayaaang, I dah balik nih…
6 bulan : I’m BACK!!
6 tahun: Masak apa hari ini??

Hadiah (ulang tahun):
6 minggu: Sayang, I harap U suka cincin yang I beli untuk U ni
6 bulan: I beli lukisan, nampak sesuai dengan suasana ruang tengah
6 tahun: Nih duit, U beli sendirilah apa yg U nak..
More Than 10 Years : Dah tua2 pun nak beli hadiah ker? Mcm budak2 jer..

Telefon:
6 minggu: Baby, ada yang ingin berbual ngan U di telefon nih
6 bulan: Eh… Your call…
6 tahun: WOOIII TELFON BUNYI TUUUHHH…. ANGKAT AAAAAHHH!!!

Masakan:
6 minggu: Wah, tak sangka I, pandai U masak..Rasa pun sedappp…!! !
6 bulan: Kita makan apa malam ini??
6 tahun: HAH!! LAUK INI LAGI?
10 Than 10 Years : Today balik lambat, I makan kat luar ngan kengkawan…

Memaafkan:
6 minggu: Sudahlah, tak apa, dah pecah pun, nanti kita beli lagi yang lain,eh
6 bulan: Hati-hati, nanti jatuh tuh.
6 tahun: Orang dah bilang berkali-2 pon tak paham!!

Baju baru:
6 minggu: Aduh sayang, U seperti bidadari dengan pakaian itu
6 bulan: Lah… Beli baju baru lagi?
6 tahun: DAH BERAPA RIBU HABIS BELI BAJU TU???

Rancang Holiday:
6 minggu: Macam mana kalau kita jalan-jalan ke Amerika atau ke tempat yg U nak honey?
6 bulan: Kita ke Bukit Bintang aje ler… Senang sikit tak perlu naik flight…
6 tahun: JALAN-JALAN? ?? DUDUK RUMAH AJE TAK BOLEH KE? BUANG DUIT JE!

TV:
6 minggu: Baby, kita nak tengok cite apa malam ini?
6 bulan : Sekejap eh, citer bagus ah.
6 tahun: JANGAN TUKAR-2 BOLE TAK ..
More Than 10 Years : X der keje lain ker, asyik tengok tv jer

sorry if i love you

Sunday, January 1, 2012

de' end of 2011

salam

rini acah jengjalan . . .  kita kuar date la konon . .  hahaha
acah pegi giant mkn piza witttt . .  . .. . . tetttt etttteeeettttt. .  ahahaha . . . da lma mngidam piza =.=

pastu msa kat pegi ada la seorg waiter ni . .  mmg epy ending kot . .  hahaha
dia dok bdiri kat tepi meja acah mkn tu je . .pastu syum2 . . mak aik ! COMELLLLL . . haha

pstu nk blik da . .  jumpa my kazen lgi serg wit fmily dia . . . so far we allvmmg da plan nk kuar date sesama . . but ada mslh xle elak . . tp tuhan tu maha adil kan . .kalo da jodoh jumpa gak . . hehe
so kmi ber3 jengjalan la .  . acah , kana , n gif . . haha

msa tu mum acah ada pla shopping kat giant . . so apa lgi . . pulng mmg sure la mamy ikut acah kan . . but nvermnd . . . mr.mickey bw keta dia sndri gak . .  so ble blik masing2  . .hehe

then , msa acah n kana nk g keta smntara tggu mamy shopping , keta kat sblh keta acah tu ada 2 3 org la mamat poyo . .yg sorng tu tlh lepak sdp je kat blkg keta dia . . pastu acah dtg , tetiba pla "hai" . .  acah just syum then mcuk keta . .  hahaha

amboo0iiii kemain la dia msa tu .  dia pon trus mahu keta dia n seat tmpat driver . . acah pon wat derr je la . .
n acah hope mamy cpt n acah ble blah cpt dri ctu . . kejam tak ? haha
kira dia tripping ngn acah beb . .  nk tnjuk sgt KOT . . .  yg dia drive lgi cun . . .

pastu mamy smpai . .  yg c kana ni dgn slmber .  .
______________________________________
kana : mcik , ada org mngurat c kasa tdi ?
mcik : [blerrrrr]
kana : tu na tu  . .  [smbil tnjuk sblh]
acah : vungukkkssssss vudakkkssss ni . .  kantoi aq! [dlm atie] :D
______________________________________

then bila aq nk gerak da . . ada sepsg wrga yg x brpa nk muda la . .  ala2 , mcik pcik gtu dtg pketa sblh . .  hhmmmm ~ ctu acah da start gelak dia . .  msti tu parent mamat2 poyo sblh tu . .

jgkaaan nya sgt tepat . .  alih2 mamat tu dok blkg je  .. . daddy dia yg drive . . msa tu acah tgk dia da tunduk2  pla  . .  hahaha . . acah xkesah pon . . tp kelakuan kmu agak LUCU ok . . haha!




                                ++++++++++++++ sekian for 2011++++++++++++++

sorry if i love you

slmt tggal 2011 , ahlan wahsalan 2012

salam . .

sdih acah  . . 2011 da tgglkn acah . . wlupon 2011 adalah tahun acah paling byk mnyumbangkn airmta . . :[ .
2011 byk mnyimpan kisah suka dan duka acah .  . acah nk share sdkit slma khidupn acah spnjg 2011

2011 acah mmulakn sgt sbgai seorg calon spm 2011 . .  hri demi hri acah lalui dgn mngejar 1 mtlamt .  plbagai cobaan n dugaan acah lalui . .

2011 acah byk habiskn msa mhadiri kls2 tmbhn d skul..  mklum la nk spm kot . .  xspecially ADDMATH . .  every ada kls . .but it very enjoy

rya 2011 mrupakn rya pling mnyedihkn wat acah . . slain acah brya tnpa seorg ayah . . acah jua brya tnpa seorg atok . . . namun bgtu acah redha . . allah mngetahui sgla nya . . . . selain itu , rya kali pnuh phinaan utk acah  . . btpa sdih nya acah d prlakuan bgtu . . di kala umat islam srnok brya . . , tp acah . , lain yg acah dpt . . d kutuk , d maki , d hina smbrg  .  d aniaya  . . slh ka kalo acah jua ingin mrasa nikmat nya .  .tp mnusia xmampu mlawan takdir . .

strusnya acah trus mnerus org yg kian jauh mngglkn acah . .  org yg skian lma acah inginkn kasih syg nya . . org ini 1 per 1 mngglkn acah d alam yg fanah ini . .tp acah bsyukur acah still ada mama yg mjdi tukng blkg acah utk trus idup  . .

ok2 .  2011 acah get ready nk ambek spm .   dlm msa yg sma acah gak dlm proses ambek lesen keta . .
so pd 21 disember 2011 acah da lulus sbgai seorg pmnduu n memegang lesen P .  hehe

so ,  pd ending2 2011 ni acah bsyukur krna kebhgia masi mnyapa acah wlupon sdkit wlupon skjp acah bsyukur sgt . .  acah hrp 2012 yg akn d layari mnyimpan 1001 pristiwa yg indah  .  .

pngalaman mngajar kita utk mjdi lebih tabah . . yg lalu biarkan jdi sejarah . . , yg bru biarkan jdi kenangan  .

Mimbar 2011 telah pun berakhir,
Tutup buku lama,buka buku baru..
Lupakan segala persengketaan,
Buang yang keruh,ambil yg jernih..
Selamat tahun baru 2012! ♥

sorry if i love you