Thursday, December 29, 2011

kekuatanku hilng . . :'(

assalamualaikum . .

arini acah lemah ckit . mybe entry acah kali ni sdih bg acah . n 2011 blum brhir . . so airmta acah pon sgt mudah mngalir lgi . . 

acah nk citer .  .tdi msa tghari tu. . acah bw mama g car store . . konon2 nk tgk accessories keta la . . n n n n  arini 1st tem acah akan bw keta d lebuh rya yg keta bgaikn air mngalir .. x pena ptus2 . . 

ok msa tu da smpai keta tmpat tu . . acah pon lalu la kat way tu .  area bank la ktakn . . sesak gla  .  keta double park kiri n kanan . .  ya rabbii . .  acah pon msa tu da ckup bhati2 tp ntah mcm na side mirror acah leh bcium pla ngn side mirror keta tepi tu  . . exora ok . . ya allah .  msa tu acah rsa msa nyawa da smpai kat halkum . . aq mngucap 2 3 kali ..  ya allahh . .  jgn la jdi apa2  . .  n aq trus je jln  . . msa kat kdai keta tu fkirn aq da xda ..  acah mcm da xda kat dunia ni acah tu .  . bila acah cek side mirror acah ok la . . xda la truk pon . . acah doakn keta org tu lebih baik lgi dri keta acah . .  aq mcm da ilng smgt msa ni .  . acah duk kat bilik je .  rsanya acah nk drive balik umah tdi tu pon acah da kecut . . tp acah gagah atie . .

acah aggp suma nya ok . . ya allahh . .  ampunkn dosa2 aq ya allah .  . aq mohon sgt .  slmt kan lla keta tu . .  aq mmg sure keta xpa2 . .  tp atie aq ni ttp cm ni .  . trauma ! 

pastu dgn sikap pmndu skrg ni . .  asyik nk cpt je . . asyik nk HON org sna  .  hon cnie .  TAK nmpk ke ada sticker P tu . . da org bw nk bw keta .  mmg la ada btul ada tak .  . HON  . . hon  ..  JE diorg tau . . acah saba je la . .

ya allah .   skali la  . . kuatknlah kembali smgt aq . .tenangkn lah atie aq ya allah . . slmt kan la suma nya . . 
mudah2 keta tu xda pa2 . .  but im very sure keta tu mmg xda pa2 .  cuma acah yg still trauma . 1st tem bw keta da cm tu . . ya allah . . 

sorry if i love you

my luck ~ alhamdulillah

28 disember 2011 ______

hye . . assalamualaikum . . acah nk share somthng abt 28/12/11 . . acah nk post msa tu jua tp acah da x larat .  pnt sgt2 . .

ok2 . . acah strt wit acah woke-up . . pgi tu acah bgun atie acah mmg da xsdp . bdebar2  .  dri smlm nya pon acah mmg xleh tdo . .  kol 3pgi cm tu bru acah dpt tenangkn diri n tdo . .
then bila acah bgun je acah dpt sms . .
__________________________________

totur D : salam. ke mna ni ? umah ka ?
acah : wslm .  ya .knp ?
__________________________________

kalo nk tau tu sms dri tutor driving acah . . da lma acah tggu dia cntct acah . . bukn apa acah xsbr nk tggu lesen acah ciap . .

then bbrpa jam lepas tu . . . dia dtg n serah lesen tu.. . acah gembira sesgt xTERkata . . mklumlah kaki gtl nk bjln da .


k . . tu kira luck prtama acah aritu . .  2nd . . lps je tutor tu blah . .  acah trus dgn smgt nya bw keta pegi pusing2 prumhn acah ni .  pastu acah sggah pegi supermarket tu .  . pastu bli city cool . .  pstu balik la . .
ciap je park dlm umah . .  , xsmpat acah nk opp enjin keta . .  acah dpt koling pla . .
_______________________________________________

"M" : acah kat mna ?
acah : kat umah . . knp ek ?
dia : jom teman "M" lunch . . acah da lunch ke blum ?
acah : [tkjut] . .  blum agi .  . nk mkn kat ne ?
"M" : "M" nk mkn nasi ..  tp "M" xnk mkn sorng2 . .  acah teman ek ?
acah : sat g acah dtg . .
_______________________________________________

msa acah nk reverse keta . . , "M" da smpai pla ambek acah . .  so acah xjdi drive . . ikut dia je . .
kita plan nk mkn kat gerai fjr tu je . .  alih2 lepak kat mcD la . .
lepak nye lepak smpai kol 4 . .  , tiba2 dtg idea nk g tgk OMBAK RINDU
plan nye plan . . kitorg set g tgk mlm tu . . .
tht 2nd lucky . .  org blnja lunch . .

then da mlm  . . "M" ambek acah kat umah kitorg g la tgk OR tu . .  ok dgn ini aq isytiharkn XBEST . .  tak tau knp org ska sgt2  . . bg acah lgsng xbst . .  sedih pon tak . . aq xngis lgsng . . lgi acah ngis bila tgk TENTANG DHIA . .
k done . . tht 3th luck . . org blnja tgk wyg

finally  . . . , wyg tu abs kira kol 10 mlm . . prut pon da mnyanyi2 lgu ombak rindu kot . . haha . .blik je dri ctu  dia bw acah g mkn pla . . tepi pntai lak tu . .  ek eleh . . haha . .  n n n n n n n n da mmg2 acah da lma ngidam nk mkn kueh tiew basah akhirnya dia order tu pla . . acah pon bedal je la . . perrghhh ! qadak hajat la org kata . . hehe . .

then tu la yg acah nk share . . acah rsa bhgia  . . coz slma ni xsape pon tau cm na prsaaan acah . . n 2011 mmg byk mnyaksikn airmata acah bgtu murh mngalir . . n syukur shukran alhamdulillah  . .  ya allah . . ya rahman . .  ya rahim . . ya rabbii . .


sorry if i love you

Tuesday, December 27, 2011

mlm yg sepi ~

hyee eee . .  acah nk sembng2 je ni . . coz boring sgt . .

de' topic of tonite is . . .  . . . .  ..  . . . .PANTUN :)

acah pena wakil skul ke peringkat skul2 daerah . .  actually acah xpena pon bjinak2 dgn dunia "bhsa" ni hinggalah ada mggu bhsa kat skul acah .

1st'ly msa tu ada ptndingan b'blas pntun  .  stiap kls kna anta 5 org wakil . msa tu acah dok kls 5 Amanah .  kls ni korng kna dok sbln 2 dlu bru korng fhm prngai pghuni nya .  haha  . .  tp kitorg da besa da . .sling mmaham . . [konon]

ok2 .  da mnyimpang tu .  . haha ..  ok , actually acah n mmber ni just wat slmber je kan ngn event tu . . kitorg ikut pon sbb nk safety our clss dprd kna dnda coz x anta wakil n sje2 kot nk skep kls .  haha .  mklumla bukn nya bek sgt . . . tp seyes sbnr nya mmg nk safety our kls . .

finally kls acah anta 3 org je wakil. .  acah seorg je pompuan . .  ncib la kan . . hahah . . tp xpe . .just men2 jak kan kononnya . . . ok .   event nie pon jln dgn huru hara yg d mna masing2 psrta xtau apa2 rules suma ni bgai . . almklum la . . suma pon 1st tym . . nk cuba pngalaman bru .  hehe . .  included me  . .

then , event ni jln la . .  para juri pon senak prot ktwa  .  coz tau2 je la .  pserta pon hntak mambang je  . . . kulit boya la , bewak pasir la . . arnab jogging la . .  mcm2 .  jnji dpt bls kn n jdi sbuah pntn . .
hehehe .  lwn punya lwn  .  x sdr kls acah da smpai ke final stage. .  msa tu kitorg rsa bsgguh2 pla .   haha

anddddddddddd akhirnya kls 5 Amanah dnobatkn sbgai JUARA yg d ktuai oleh acah . .  haha

dprd ctu . . kitorg da d pertnggungjawabkn mwakil skul utk pesta pntun peringkat daerah .

dgn ilmu yg org kta pucuk muda bru nk tumbh .  kmi gagah ku diri n xmo malukn skul . .tp ncib blum mnyebelahi kami . .  kami tewas d pusingn suku akhr . . tp kmi da dpt xprience  . . best sgt !

antara gmbr kenangan smsa pesta pantun peringkat daerah :)













sorry if i love you

cair tak ? renung2knlah :)


- Apabila seorang wanita mengatakan dia sedang bersedih, tetapi tidak menitiskan air mata, itu bermakna dia sedang menangis dalam hatinya.
- Apabila dia tidak menghiraukan anda selepas anda menyakiti hatinya, lebih baik berikan masa untuknya menenangkan hati sebelum anda meminta maaf.
- Wanita sukar mencari benda yang dia benci mengenai orang yang paling dia sayang (sebab itu ramai wanita yang patah hati apabila hubungan itu putus di tengah jalan).
- Sekiranya seorang wanita jatuh cinta dengan seorang lelaki, lelaki itu akan sentiasa ada di fikirannya walaupun ketika dia sedang keluar dengan lelaki lain.
- Apabila lelaki yang dia suka dan cinta merenung tajam ke matanya, dia akan cair seperti coklat!
- Wanita memang sukakan pujian tetapi lazimnya tidak tahu macam mana hendak menerima pujian.
- Jika anda tidak suka dengan gadis yang sukakan anda separuh mati, tolak cintanya dengan lembut. Apabila wanita sudah buat keputusan, dia akan lakukan apa saja.
- Sekiranya seorang gadis mula menjauhkan diri daripada anda selepas ditolak cintanya, biarkannya untuk seketika. Sekiranya anda masih ingin menganggap dia seorang kawan, cubalah tegur dia perlahan-lahan.
- Wanita suka meluahkan apa yang mereka rasa. Muzik, puisi, lukisan dan tulisan cara termudah mereka meluahkan perasaan.
- Jangan sesekali memberitahu perempuan yang mereka langsung tidak berguna.
- Bersikap terlalu serius boleh mematikan selera wanita.
- Apabila pertama kali lelaki yang dicintainya dalam diam memberikan tindak balas positif, misalnya menghubunginya melalui telefon, si gadis akan bersikap acuh tak acuh seolah-olah tidak berminat. Tetapi sebaik saja ganggang diletakkan, dia akan menjerit kegembiraan dan tidak sampai 10 minit, semua rakannya akan tahu berita berkenaan.
- Sekuntum senyuman memberi seribu erti bagi wanita. Jadi jangan senyum sebarangan.
- Jika anda menyukai seorang wanita, cubalah mulakan dengan persahabatan. Kemudian biarkan dia mengenali diri anda dengan lebih mendalam.
- Jika seorang wanita memberi seribu satu alasan setiap kali diajak keluar, tinggalkan dia sebab dia memang tidak berminat. Tetapi jika pada masa sama, dia menghubungi anda atau menunggu panggilan daripada anda, teruskan usaha memikatnya.
- Jangan sesekali mengagak apa yang dirasakannya. Tanya dirinya sendiri.
- Selepas seorang gadis jatuh cinta, dia akan sering tertanya-tanya, mengapa tidak bertemu dengan lelaki itu lebih awal. – Kalau kamu masih tercari-cari cara paling romantik untuk memikat si gadis, rajinkan tangan menyelak buku cinta.
- Apabila setiap kali gambar kelas keluar, benda pertama yang dicari wanita ialah siapa yang berdiri di sebelah buah hatinya kemudian barulah dirinya sendiri.
- Bekas teman lelaki akan sentiasa ada di fikirannya tetapi lelaki yang dicintainya sekarang akan berada di tempat teristimewa iaitu di hatinya.
- Satu ucapan ‘hai’ saja sudah cukup menceriakan harinya. – Teman baiknya saja yang tahu apa yang sedang dia rasa dan lalui.
- Wanita paling benci lelaki yang berbaik-baik dengan mereka semata-mata hendak menawan kawan mereka yang paling cantik.
- Cinta bermaksud kesetiaan, ambil berat, jujur dan kebahagiaan tanpa sebarang kompromi.
- Semua wanita mahukan seorang lelaki yang cintakan mereka sepenuh hati.
- Senjata wanita adalah air mata!
- Wanita suka jika sesekali orang yang disayanginya mengadakan kejutan. Mereka rasa terharu dan rasa dirinya dicintai setulus hati.
- Wanita mudah jatuh hati pada lelaki yang ambil berat dan baik terhadapnya.

credit by : dayang saleha salleh <FB>

sorry if i love you

sedey ~

terkonang kan 2011 bakal mlabuh kn tirai . . mcm2 prsaan timbul .  HEHE .
rlaxx lukk . . . hhhmm ~ acah strt ngn moment wit geng acah . .
chiqaro genk . . :D

lily : dia seorg yg bek . .  dlm group kitorg kira dia la kaka . . :)
      she born 16 april . .. dia cool gak . kekdg mengencang gak .  heee~
      dia bst .  since 2010 kmi mula close . then about luv2 we sharing tgther .  miahahaha ~
     hhhmm ~ kenangan 2011 ngn dia kami da wat dia huru hara pd hri lhir nya .  sweet 17 .
      kmi <acah , nana ,  qaqa > wat surprice celebrate bzdy kat kepC je .  hahahaa . . but tht a sweet
      moment for me . . :)


qaqa : hhmm ~ qaqa ni brutal ckit .  cm acah gak .  . :D .  qaqa ni mmg kira sjuk mcm cool city . haha .  ikut sdp dia jak mo wat .  n 1 lgi mlut dia tu .   hhmm ~ lazerrr jua la . . haha ..  kalo saiko cilap2 ble ngis mgsa d tmpat kJAdian .  hehe . . qaqa ni pling pantang org tulis nma dia gna huruf K .  haha .  qaqa2 .  n kami sma2 pngawas .   kdurjanaan kami spnjg mnjdi pngws agak high clss gak la . . hehe . . but still bek jua la . . qaqa ni special ckit . . kitorg nya 6ber ic SAMA  . . beza tarikh lhir jak . . totally same ! hehe . . mina ni if she say no is NO . . ko jgn la mo jual bli lgi  .  kompom d reject awl2 . . hehe . . kdg2 kin pns gak . . ewah2 . . wkakakka .  bukn apa bkin geram tgn dia tu .  lmbut n mcm xda tulng  .  aq sllu play2 hand dia .  haha . . missss sgt msa2 tu . . :(  


nana : lastly . . dia ni la pling young kat group acah .   da la pling young , cute kcil molek . . haha ~ lately , dia ni rapat sgt ngn acah .   kmi sllu hang-out sesama .  . dia sllu teman acah g driving clss . .  pastu kmi p bndr . . mkn2  . . lepaking tepi pntai . . kdg2 wat hal sesama .  hehehe . .acah sllu bw dia g shopping wit mama acah . . mama acah xkesah pon . .  nnnnnnn dia ni fhm sgt prgai acah yg XSKA byk brg if g shhpping2 . .  haha . . tp   nana ni len .  dia pling SKA bw brg msa shpping . . jgn slh ok ! acah bw dia bukn sbb nk sok d bw brg .  tp da suratan n takdir allah jdkn ada yg ska ada yg xska n kna pla dlm 1 situasi .  hope nana x ambek atie la . . acah ikhlas sbnrnya :( . . 


     



FINALLY . . . ACAH NK CKP . . ACAH SYG KORANG SUMA EVEN ACAH SLLU WAT HAL NGN KORANG SUMA N KORANG PON SUMA  . . JGN PRSAN BEK SGT . . HAHAH . . GURAU JE . . KITA KAN MMG LAZERRR .  . LUVV U ALL CO MUCCCH



sorry if i love you

Tuesday, December 20, 2011

btul atau tidak ? :)


Buang dari Facebook ~ SELESAI 
Buang dari Yahoo ~ SELESAI 
Buang dari Myspace ~ SELESAI 
Buang dari Handset ~ SELESAI 
Buang dari Hati ~ 99% loading - ERROR 

*Susahkan nk buang sseorg tu dari hdup kite ♥ :)

sorry if i love you

fkir2 kn la ~


Semakin seksi wanita semakin banyak pula DOSA lelaki..
Semakin degil wanita semakin banyak pula DOSA lelaki..
Semakin liar wanita semakin banyak pula DOSA lelaki..

WAHAI WANITA bantulah lelaki BUKAN SEKSA LELAKI !
WAHAI WANITA pelihara lelaki BUKAN BEBAN LELAKI !
WAHAI WANITA sayangi lelaki BUKAN BENCI LELAKI !

LELAKI ADALAH KETUA DALAM KEHIDUPAN SESEORANG WANITA SAMA ADA MENJADI AYAH,SUAMI ATAU PUN SAUDARA LELAKI !

DENGARLAH NASIHAT MEREKA AGAR KITA TIDAK MENARIK MEREKA KE NERAKA ATAS KESALAHAN KITA ! ( -_-)

sorry if i love you

lidah dan pedang ~


......║\
......║▒\
......║▒▒\
......║░▒║..Luka
......║░▒║..disebabkan...
......║░▒║..Pedang
......║░▒║..Jika
......║░▒║..Dibalut
......║░▒║..Akan
......║░▒║..kembali
......║░▒║..Sembuh
......║░▒║..TETAPI
......║░▒║..Jika
......║░▒║..Luka
......║░▒║..disebabkan
......║░▒║..Kata-kata
......║░▒║..Akan
......║░▒║..kekal
......║░▒║..di
......║░▒║..Ingatan
......║░▒║..Sepanjang.
......║░▒║...Hayat.....
......║░▒║
......║░▒║
.▓▓▓▓▓▓▓▓▓ " Apakah yang paling tajam di dunia ini?".
.......]█▓[Imam Ghazali menjawab yang paling tajam adalah "lidah manusia".
.......]█▓[Kerana melalui lidah, manusia dengan begitu mudah menyakiti hati
.......]█▓[dan melukai perasaan saudaranya sendiri.]
.......]█▓

sorry if i love you

katakanlah ~


♥ Andai Saya Org Inggeris, Saya Akan Ckp "I LOVE U"
♥ Andai Saya Org India, Saya Akan Ckp "KAHO NA PYAR REHAY"
♥ Andai Saya Org Jepun, Saya Akan Ckp "WATANASHIWAANATA O ASHITEMASU"
♥ Andai Saya Org Cina, Saya Akan Ckp "WO AI NE"
♥ Andai Saya Org Itali, Saya Akan Ckp "U DE AMOR"


 ♥ Andai Saya Org Indon, Saya Akan Ckp "GUE CINTA SAMA KAMO"
♥ Andai Saya Org Melayu Smenanjung, Saya Akan Ckp "SAYA CINTAKAN AWAK SGT2"
♥ Tapi, Saya Org Melayu Tawau, Sabah, Hanya Dpt Ckp Yg "AKU CINTA BAH SAMA KAU"




sorry if i love you

gurl ~ :')


Perempuan tu bukan TISU untuk kau , dah sedap lap hingus then buang -.-
Perempuan tu bukan BAJU untuk kau , setiap minggu nak tukar yang baru -,-
Perempuan tu bukan PATUNG untuk kau , dah couple buat bodoh je -.-
Perempuan tu bukan KELAB PELACUR untuk kau , dah puas main blah -,-
Perempuan tu bukan ROKOK untuk kau , dah isap then habis pijak -.-
Perempuan tu bukan TV untuk kau , hanya sekadar untuk hiburkan kau -,-




sorry if i love you

Sunday, December 4, 2011

sahabat


mlm ni cah nk citerr sal shbt . . . mmndgkn tggl bbrpa arie je lgi cah dok skul . . tu pon dgn sglitir je sbht cah . . yg len sume da bcoti . . but nvm ~ 

sbht dan kawan adalah seseorg yg AMAT bbeza . .
ingtlah bhawa sbht itu SNTIASA bsma kita d saat kita mmerlukn , dlm ksulitn , kesusahn mhupon kgmbiraan . .
tp kawan akn pegi bila2 msa t'utamanya d saat kita mmerlukn bntuan . .kwn sllu ada pabila kita suka . .  , tp ada ka kwn d saat kita sdih . .?

tdak suma sbht bek  , n tdak suma kwn jahat . .  tp itu la hakikat nya ..  lumpah hidup . 

<-----------xda seorg pon SEMPurNA d muka bumi ini ------------->


sorry if i love you

Friday, December 2, 2011

if . . .



overall is IF . .:D


sorry if i love you

Tuesday, November 29, 2011

rahsia TL . .

mmandangkn sy ahli pembimbing rakan sbya kat skul . .meh meh sy nk share sdkit ilmu yg d pljari .

k slot ni cah copy je dri suatu link tu . . tp tknik die lbih kurng la mcm nya cah bljr tu . . so sape nk try .  ble .  nk cye ke tak .  tpulng kat individu sndri . . up to u ok .  cah xpkse pon .  jst bkongsi . . :)
 meh2 fllw . .








sorry if i love you

Monday, November 28, 2011

bila fon xde coverage


Handphone ataupun telefon bimbit secanggih mana pun tidak berguna sekiranya coverage tak ada kan. Di dalam lif dan basement tempat parking kereta merupakan antara kawasan ‘pantang’ bagi handphone (hp). Ini kerana di tempat-tempat tersebut coverage hp amat rendah sehingga 1 bar dan kadang-kadang tiada langsung!
Bayangkan sekiranya anda berada dalam situasi yang yang cemas dan amat memerlukan pertolongan. Tetapi hp mahal anda itu tidak dapat melaksanakan tugasnya dengan cemerlang. Tentu anda mempunyai sebab munasabah untuk berasa kecewa dan menyesal bukan???
Ini satu informasi untuk anda dan sesiapa sahaja yang menggunakan hp 1G, 2G ataupun 3G. Dengan menggunakan wang kertas RM2 sahaja anda boleh mendapatkan full bar untuk hp walaupun di mana sahaja anda berada.
Ini kerana wang kertas RM2 mempunyai satu elemen untuk ‘boost up’ coverage hp anda. Mungkin anda berasa sedikit hairan. Tetapi percayalah ini merupakan satu kenyataan yang tidak boleh dinafikan!!!
Kaedah ini sesuai untuk semua pengguna 013, 016, 019, 012, 017 dan sebagainya.
Caranya ( Perhatian ila baca dan ikuti langkah-langkah ini dengan teliti) :
Langkah 1 : Off atau matikan hp anda.
Langkah 2 : Lipatkan wang kertas RM2 menjadi sama saiz dengan bateri hp anda.
Kemudian selitkan duit yang telah dilipat tadi bersama bateri hp anda.
Langkah 3 : On atau hidupkankan semula hp. Periksa bar pada hp anda. Semasa hp anda on, pastikan kod ‘ID. 10T’ tertera pada skrin hp anda.
Sekiranya kod ‘ID. 10T’ tertera di skrin, hp anda tidak akan mengalami masalah coverage lagi!
*Sila ambil perhatian;
Sekiranya kod ‘ID.10T’ tidak tertera pada skrin, sila periksa sebuah satelit yang besar di belakang wang kertas RM2 tersebut.
Pastikan sama ada satelit tersebut berfungsi dengan baik atau tidak.
apa%c2%b2 aje Full Bar Coverage
Sekiranya masih tidak berjaya, sila ketuk-ketuk sikit hp anda dengan duit RM2 tu sekali. Sila periksa samada tengkolok Agong jatuh ataupun tidak. Kedudukan tengkolok yang tidak stabil mungkin penyebab mengapa kod ‘ID.10T’ tidak muncul di skrin hp anda.
Kalau masih tidak berjaya hentakkan hp di dahi anda 10 kali.
Mungkin kod ‘ID.10T’ dah bertukar menjadi ‘IDIOT’ ! Sape tahu yer tak?
rm2

Jgn marah kalau dah terkena……
Nasib baik duit RM2 tak dicetak lagi. Kalau tidak, lagi ramai yg fikir benda ni betul-betul…tapi cobaan…..

sorry if i love you

lelAKI

Lelaki yg Baik----> leleki yg bleh bimbing wanita ke jalanNya... :)
Lelaki yg comel----> lelaki yg b'pakaian bju melayu dan menuju ke masjid.... :)
Lelaki yg sweet----> lelaki yg selalu b'ckp dgan nada yg rendah.... :)
Lelaki yg romantik----> lelaki yg m'hadiahkn sebuah Doa setiap hari.... :)
Lelaki yg charming----> lelaki yg m'ingatkan si dia tentang ibadat... :)

sorry if i love you

single is simple =)

kelebihan SINGLe

1. kewangan akn trancang
2.bebas berkawan
3.bebas melakukan apa saja
4.tidak banyak masalah
5.kurang tanggungjawb

sorry if i love you

jom pntuN saT

Bermula dgn sekadar mengurat
Lalu bertemu di satu tempat
Maka tangan pun mula melorat
Lawan peluk tak kurang hebat

... ... Bila peluk sama rapat
Nafas pun tersekat-sekat
Baju sendat turut terangkat
Gunung berluruh turut dipanjat

Tinggi rendah,bacaan disukat
Jarum meter bepusing ligat
Lubang kosong mula tersumbat
Habis longgar dlunya ketat

Ular sakti menikam tepat
Bisa terpancut kononnya ubat
Ubat cinta tak pernah tergugat

9 bulan perut sarat
Dulu kosong skrg berat
Bila d’tnya kata terjerat
Time kangkang kononnya nikmat
Cepat lah abg cepat lah cepat

Pikir dunia tak ingat akhirat
Dapat baby di buang merempat
Masalah selesai kononnye selamat
Buat dulu pastu taubat

Tapi skrg sudah terlambat
Segala amalan di hitung di catat
Tunggu lah masa tunggu lah saat
Di akhirat kelak LU TAKKAN SELAMAT!!!!

sorry if i love you

cRI nye psAI

PEREMPUAN NAK CARI PAKWE

ø Rambut mau pacak..
ø Pakai baju fit badan..badan berotot satu kelebihan
ø Nak yang kulit putih, Kulit gelap akan dipertimbangkan..
ø Tak kisah dia perangai macamana pon. Janji pandai mengayat
ø Boleh keluar rumah anytime , anywhere.
ø Nak yang macho. Boleh teman anytime ~

*★*.•*´¨`*•.*★*.•*´¨`*•.*★*.•*´¨`*•.*★*

PEREMPUAN NAK CARI SUAMI

ø Nak yang ALIM.Berjanggut dan jambang tu pakej !
ø Reti hormat orang tua
ø Nak yang pandai buat semua kerja(serbaneka). Rajin kerja..
ø Tak kisah hensem ke tak.
ø Nak cari yang pandai jaga melindungi ! Tak sudi berpoligami
ø Cari yang pandai jaga isteri. Tak curang bila dia kerja
ø Nak yang BAIK jer !

sorry if i love you

kawin ~

KAHWIN HANTARAN MURAH ♥ "ish! murahnya hantaran dia, ni mesti sengkek ni!"

KAHWIN HANTARAN MAHAL ♥ "ish! mahalnya? nak jual anak apa?"

KAHWIN UMUR MUDA ♥ "ish! muda-muda dah kawen, ini mesti ade buat benda tak baik ni... tah-tah dah termengandung!"
...
KAHWIN UMUR LAMBAT ♥ "ish! dah tua baru nak kawen, tu la muda-muda tak nak kawen, org da beranak-pinak dia br nak kawen... tak laku kot!"

KAHWIN BUAT MAJLIS KECIL ♥ "ish! ni kawen ke ape? kedekutnya, makanan pun ntah pape bukan selalu, buatlah besar sket!"

KAHWIN BUAT MAJLIS BESAR ♥ "ish! besarnye majlis... kalah anak DATUK. nak berlagaklah tu, macam anak die je nak kawen kat dunia ni!"

BERSANGKA BAIKLAH, JANGAN DENGAR KATA ORANG, DENGAR KATA ALLAH! HIDUP INSYAALLAH BAHAGIA. NAK KAHWIN TAK SUSAH TAPI MEREKA DAN KITA YANG BUAT KAHWIN JADI TERSEKSA !!!

sorry if i love you

Saturday, November 5, 2011

epy eid ~


salam aidiladha for allz muslimin muslimat .  ~

smge rye kx ini mbwa lebi keredahan kpd kita . . . :D


sorry if i love you

Sunday, August 21, 2011

confirm touching

Mak pandang jenazah abang yang terbaring kaku. Walaupun muka sembap, perut membusung, namun mak nampak ketenangan pada wajah abang.

Mak ambil pisau. Mak potong baju-T yang tersarung pada tubuh abang, baju terkahir yang abang pakai, Mak terpaksa potong kerana kerana baju itu tidak muat untuk melalui perut abang yang 'buncit'.

Tapi, mak akan simpan baju itu. Mak tak cuci, sesekali boleh mak cium baju itu, sekadar pengubat rindu di hati. Kemudian abah kendong tubuh abang ke pangkin yang telah disediakan. Lalu abah dan mak mendikan jenazah abang. Hanya kami berdua. Mak tak mahu orang lain. Biar tangan abah dan mak yang menjiruskanair buat kali terakhir pada tubuh kecil abang.

Mak nampak anak mata abah, berkaca-kaca, setitis dua air matanya tumpah, mengalir di pipi, tapi cepat-cepat abah sapu dengan lengan sasanya.

"Bang, jangan menangis. Kita selesaikan hingga ke titisan terkahir," begitulah kata mak pada abah.

Setelah abang dimandikan, mak bantu abah kapankan jenazah abang. Pun hanya kami berdua juga. biar tangan kami saja yang memakai dan membalutkan kain terakhir pada tubuh abang.

"Kakak, jangan menangis. tak baik buat abang macam tu!"

Itu pesan mak semasa kakak-kakak mahu mengucup dahi abang buat kali terakhir. Abah pula selepas mengucup dahi abang, cepat-cepat abah menjauh memalingkan muka.

Mak nampak air mata abah berjuntaian membasahi pipi. Dan buat kali terakhir itu juga, mak usap dahi abang. Mak senyum, lantas kucup dahi abang.

Mak bisikkan: "Abang tunggu mak di syurga ya!"

Akhirnya, wajah abang 'ditutup'. Kami sembahyangkan abang buat kali terakhir. Ramai betul jemaah yang turut serta. Setelah itu, kami bawa abang ke tanah perkuburan.

Abah masuk ke dalam liang lahad untuk menyambut jenazah abang. Alhamdulillah, semua kerja dipermudahkan. Abang sudah selamat di sana.

Bertubi-tubi mak terima ucapan takziah daripada tetamu yang datang. Abang nak tahu, ada satu soalan yang mereka tanyakan pada mak.

Soalan itu asyik terngiang-ngiang di telinga mak. Tanya mereka: "Kakak uruskan jenazah anak kandung sendiri, tapi setitis air mata tak jatuh ke pipi? Kenapa kakak tidak menangis?" Itulah soalan mereka.

Mereka hairan kenapa mak tidak menangis, sebaliknya bibir mak tidak lekang dengan senyuman. Kenapa mak masih mampu tersenyum di saat memangku sekujur tubuh yang pernah berada dalam rahim mak dulu?

Petang itu, mak duduk di satu sudut di ruang tamu rumah. Mak terfikir tentang soalan mereka itu. Mak tak tahu nak jawab macam mana. Kemudian, mak nampak sebuah diari di atas para di sudut ruang tamu.

Lantas mak capai diari kecil itu. Di dalamnya tercatat peristiwa yang berlaku sepanjang empat tahun dua bulan mak membesarkan abang.

Mak selak helaian demi helaian paparan kertas dalam diari yang sedikit usang itu. Aduh! Banyak sungguh memori yang tercatat di dalamnya.

Membacanya bagaikan meruntun jiwa mak kembali mengenangkan perjalanan derita abang sejak lahir hingga menghembuskan nafas terakhir.

Mata mak terpaku pada catatan peristiwa lebih kurang tiga bulan sebelum abang pergi. Mak rasa, di sinilah terkandung jawapan yang mak cari-cari.

Jawapan untuk soalan yang mereka tanya kenapa mak tidak menangis? Mak akan bacakan sedikit rentetan diari ini supaya mereka tahu kenapa mak tidak menangis, sayang.

Januari 2011- Perut abang semakin membusung kerana hati membengkak. kata doktor, semua organ dalaman abang sudah rosak,sudah 'reput'. Tak boleh diselamatkan lagi. Tidak mengapa. Hati mak berkata, cukuplah! Tidak akan ada lagi pembedahan untuk abang.



26 Februari 2011- Hari ini ulang tahun ke-4 abang. Dua hari sebelum itu, mak tanya, abang nak kek apa? Abang jawab, nak kek lori sampah!

Hah Hah.. Tergelak mak.Abang suka sangat melihat lori sampah yang lalu setiap pagi depan rumah. Sebab itu abang nak kek bentuk lori sampah,

Puas mak dan abah melilau sekitar Kuala Lumpur, tapi tak jumpa kek macam tu. Tak ada yang sanggup buat kek macam yang abang minta.

Mak kecewa! Selama ini, mak tunaikan apa saja permintaan abang, tapi kali ini mak gagal. Mak belikan kek coklat strawberi sebagai pengganti.

Dengan perut membusung, dada berombak kerana sukar bernafas, abang masih tersenyum dan nampak ceria melayan rakan-rakan yang datang, sama-sama menyanyikan lagu hari jadi abang. Dan ketika itu, hati mak sudah terdetik, mungkin ini hari jadi abang yang terakhir.


7 Mac 2011- Keadaan abang makin kritikal. Perut abang semakin besar. Abang tak mampu nak bergerak, lebih banyak terbaring dan asyik sesak nafas. Mak tak tahan lihat keadaan abang.

Mak bawa abang ke IJN, rumah 'kedua' abang sepanjang tempoh hayat abang. Kata doktor, tiada apa yang boleh dilakukan lagi.

Abang hanya menanti waktu. mak angguk perlahan. Mak redha. Dalam hati mak juga sudah berkata, masa abang tidak lama lagi.

Para ibu di wad tersebut asyik bertanya pada mak, macam mana dengan abang? Mak jawab: "InsyaAllah, abang akan sihat!"

Mak terpaksa cakap begitu pada mereka, sebab mak tak mahumereka semua lemah semangat jika mereka tahu abang sudah tiada harapan lagi.

Mereka pun sama, masing-masing bertarung dengan ujian apabila anak yang dikasihi ditimpa penyakit. jadi biarlah jawapan yang mak beri itu kedengaran manis pada telinga mereka. Pahitnya, biarlah mak sendiri telan.


13 Mac 2011- Hari Ahad. Mak pinta kebenaran doktor untuk bawa abang pulang kerumah . Doktor izinkan. Biarlah abang habiskan waktu-waktu terakhir bersama keluarga. Dan di saat-saat akhir ini, mak mahu tunaikan apa saja permintaan abang.

Di rumah, setiap hari mak akan tanya: "Abang nak apa harini?"

Mak masih ingat pada suatu pagi, abang menjawab: "Mak, abang nak naik kereta bomba!"

Mak termenung dengar permintaan abang. Bila abah pulang ke rumah, terus mak ajak abah keluar. Abah tanya pergi mana? Mak jawab: "Balai bomba!"

Sampai di situ, mak minta izin pegawai bomba. Mak kata, abang teringin nak merasa naik ke dalam trak bomba. Pegawai itu garu-garu kepala, kemudiannya menggeleng-gelengkan kepala.

Belum sempat pegawai bomba itu menjawab, lantas mak tarik baju abang ke paras dada. Separuh berbisik, mak beritahu pegawai itu: "Encik, ini anak bongsu saya dan hanya menanti masa untuk 'pergi'! Benarkan saya tunaikan impian terakhirnya ini!"

Bila lihat perut abang yang buncit dan dada dipenuhi kesan parut dan jahitan, pegawai itu tak tunggu lama. Terus diacapainya kunci, dibuka pintu salah satu trak bomba itu.

Dia dukung abang, letakkan ke atas tempat duduk bahagian pemandu. Abang nampak gembiru sangat biarpun cuma 15 minit abang di dalam trak itu. Abang tak perasan, mak palingkan muka lima saat. Sekadar mahu mengelap titisan air mata yang mula bertakung.

Hari lain, mak tanya lagi: "Abang nak apa?"

Abang jawab: "Abang nak naik lori sampah!"

Mak dukung abang, tunggu depan rumah. Bila lori sampah lalu pagi itu menjalankan rutinnya mengutip sampah, Mak tahan lori itu.

"Encik, anak saya teringin naik lori ni. Boleh izinkan sebentar?"

Pekerja itu tertawa mendengar kata-kata mak. Kemudian, mak angkat baju abang dan beritahu perkara sama. Berubah mimik wajah mereka.

Segera mereka angkat abang, letakkan di tempat duduk pemandu. Ada antara pekerja itu yang memalingkan muka, tak sangup lihat abang lama-lama. Sedih agaknya.

Begitulah seterusnya. Setiap hari, mak akan tanya pertanyaan yang sama. Abang kalau nak tengok gajah, mak bawa abang pergi zoo. Walaupun abang tak larat jalan, tak apa. Mak dan abah tidak kisah, kami silih berganti dukung abang.

Abang kata nak tengok burung, mak bawa ke taman burung. Abang kata nak main permainan robot, mak bawa ke kompleks beli-belah yang ada permainan seperti itu. Ke mana saja abang nak peri,semuanya mak tunaikan!

Setiap hari juga mak tanya abang nak makan apa. Macam-macam abang teringin nak makan. Martabak, nasi paprik, milo ais, cendol, air tebu, air bandung, rojak dan macam-macam lagi, semuanya mak tunaikanwalaupun makanan itu abang pinta pada pukul 3.00 pagi!

Apa saja yang teringin oleh tekak abang, semua mak cari walaupun abang sekadar menjamahnya sesudu dua. Apa saja abang pinta, kami tunaikan.

Mak tahu, mak faham, masa abang bersama mak dan abah semakin suntuk!

27 Mac 2011- Abang semakin kritikal! Nak bercakap pun terlalu lemah, apatah lagi untuk bergerak. Mata kuyu, hanya terbaringsambil memeluk Aina, anak patung kesayangan abang. Mak ajak abah bawa abang ke hospital.

"Kali ini kita bawa abang ke IJN, tapi kita mungkin akan keluar dengan tubuh abang yang sudah tidak bernafas!"

Itu kata-kata mak pada abah sebelum bertolak ke IJN. Mak mahu abah bersedia dan redha jika apa-apa berlaku. Sampai di IJN, abang terus ditempatkan di wad khas untuk pesakit kritikal.


5 April 2011- Mak telefon sekolah asrama kakak yang sulung di Seremban. Mak minta pelepasan daripada cikgu untuk benarkan kakak pulang.

"Adik tenat. Saya mahu kakak-kakaknya berada di sampingnya pada saat terakhir!"

Itu kata-kata mak pada cikgu dan akak diizinkan pulang pada hari ini. Kemudian, Dr. Adura. , doktor yang sinonim merawat abang datang melawat.

Mak memang rajin bercerita dengan Dr. Adura. Kebetulan mak ceritakan yang mak terkilantak dapat tunaikan permintaan abang mahukan kek berbentuk lori sampah.

7 April 2011- Pagi ini Dr. Adura datang melawat abang. Kemudian Dr. Adura beritahu ada surprise untuk abang tengah hari ini.

Rupa-rupanya, tengah hari itu datang tetamu yang juga rakan-rakan alam maya Dr. Adura membawa kek lori yang abang mahukan sebelum ini.

Ada dua kek mereka bawa. Mak tak sanka, Dr Adura tulis di dalam blognya kisah abang dan ramai yang mahu menyediakan kek yang abang pinta.

Sekali lagi, para tetamu bersama jururawat dan doktor menyanyikan lagu selamat ulang tahun untuk abang. Tapi abang kurang ceria, wajah abang tampak letih dan nafas abang turun naik.





8 April 2011- Tengah hari ini, masih ada lagi tetamu datang membawa kek berbentuk lori warna pink untuk abang. Tapi abang sekadar lemah. Abang sekadar terbaringmerenung kek itu.

Malam itu, semasa jururawat mengambil tekanan darah abang, bacaanya meningkat naik. Tapi hati mak dapat rasakan abang sekadar mahu meredakan keresahan hati mak. Malam itu, hanya mak berdua dengan abang di dalam bilik.

Mak pandang sayu wajah abang yang semakin lesu dan pucat. Mak duduk di sebelah abang, mak peluk dan usap rambut abang. Mak menangis teresak-esak bagai anak kecil.

Dalam tangis itu, mak katakan pada abang: "Mak tahu abang nak senangkan hati mak. Abang tak perlu buat macam tu. Mak tahu abang nak pergi.

"Jangan tahan-tahan abang. Pergilah. Mak sudah sedia. Mak redha segalanya. Mak puas dapat sempurnakan apa saja hajat yang abang pinta. Mak juga bangga kerana Allah hadirkan abang dalam hidup mak walaupun seketika!"

Abang hanya diam, memandang mak dengan pandangan lesu. Dan ketika itu mak menangis sepuas-puasnya. Dan mak berjanji tidak akan menangis lagi selepas itu! Ya, mak tidak akan menangis lagi biarpun abang sudah tiada lagi di dunia





Abang pada tahun 2007.



9 April 2011- Pagi itu mak pesan pada abah agar bawa semua anak-anak datang ke hospital. Masa abang dah dekat sangat. Mak lihat abang dah kritikal. Wajah abang sudah tampak biru, lebam! Dada berombak, tercungap-cungap menarik nafas.

Abang dah tak mampu bercakap lagi sejak malam tadi. Makan minum pun tak mahu. Pakul 8.00 pagi, abah dan kakak sampai.

Mak suruh kak long bacakan Yaasin di sebelah abang. Mak suruh abah baca juga, tapi bacaan abah tersekat-sekat kerana cuba menahan tangisnya.

Pukul 3.00 petang, abang makin lesu. Lantas mak ajak abang keluar berjalan-jalan.

"Abang, nak tengok matahari tak? Jom kita turun kantin minum sambil tengok matahari!"

Abang hanya mengangguk lemah. Mak dukung abang dan kita satu keluarga turun ke kantin. Abang mahu minum air coklat. Tapi abang hanya minum seteguk. Kemudian, abang lentukkan kepala pada bahu mak.

"Abang, tu tengok kat luar tu? nampak taj sinar matahari tu? Cantikkan?"

Mak tunjuk pada abang sinar matahari yang kelihatan di celah-celah rintik hujan yang turun waktu itu.

Abang angkat kepala melihat ke arah matahari itu. kemudian, abang menguap.

"Abang ngantuk!" Itu kata abang dan kemudian abang terlentuk semula pada bahu mak.

Tiba-tiba jantung mak berdegup kencang.

"Bang, jom naik. Abang nak 'tidur'! Mak terus ajak abah dan kakak naik semula ke wad walaupun mereka belum sempat jamah makanan di atas meja."

Mak tahu, masa abang sudah hampir tiba!

Sampai di wad, mak baringkan abang atas katil. Dan abang terus merintih dalam nada yang lemah: "Makkk..sakit perut..!"

Dan abang terus memanggil: "Makkkkk!". Suara abang perlahan dan amat sayu bunyinya. Lantas mak letak tapak tangan mak atas dahi abang.

"Abang, hari ini, waktu ini, mak redhakan abang pergi. Mak halalkan segala makan minum abang. Mak halalkan air susu mak untuk abang. Pergilah abang. Mak izinkan abang pergi!"

Mak ucapkan kata-kata itu sambil merenung jauh ke dalammata abang yang semakin kuyu. Saat abang sedang nazak itu, mak panggil kakak-kakak agar mengucup abang selagi abang masih bernafas. Mereka kucup pipi abang bertalu-talu dan mula meraung dan menangis.

"Kakak! kalau kamu semua nak menangis, keluar dari bilik ini. Mak tak mahu abang dengar kamu menangis! Jangan seksa abang dengan tangisan kamu!"

Mak marah mereka buat begitu pada abang. Mak tak mahu abang lihat kami menangisi pemergian abang. Mak tahu, abang akan jadi lebih sedih dan berat hati untuk pergi bila melihat kami menangis di saat akhir sakaratulmaut menjemput abang.

Mak tak mahu tambahkan lagi kesedihan abang untuk meninggalkan kami. Abah pula hanya berdiri di penjuru bilik, meraup wajah menahan suara tangisannya.

Jururawat yang ada dalam bilik juga menangis, mak suruh jururawat keluar dan tutup tirai bilik itu. Mak tak mahu orang luar lihat. Mak tak mahu ada orang menangis di saat abang akan pergi. Setitis dua mengalir juga air mata mak. Tapi mak masih mampu tersenyum.

"Pergilah abang. Mak izinkan. Mak izinkan.. pergilah..!" Dan perlahan-lahan mata abang yang layu tertutup rapat, genggaman tangan abang pada jari mak semakin lemah dan akhirnya terlepas...

Pukul 3.50 petang, akhirnya abang meninggalkan dunia fana ini. Innalillah... Mak kucup dahi abang. Mak bisikkan di telinga abang: "Tenanglah abang di sana. Suatu hari nanti, mak juga pasti akan turuti jejak abang. Abang... tunggu mak di sana ya! Di syurga!"
Abang, sekarang mak dah dapat jawapanyya. Mengapa mak tidak menangis?

Pertama, abang telah di takdirkan menjadi ahli syurga yang akan membantu mak di sana nanti.

Kedua, apa saja keinginan abang semasa hayat abang telah mak tunaikan. Tiada lagi rasa terkilan di hati mak.

Ketiga, segala hutang sebagai seorang ibu telah mak langsaikan semasa hayat abang. Mak telah sunatkan dan buat akikah untuk abang.

Keempat, mak telah menjalankan tanggungjawab sepenuhnya, sentiasa berada di sisi abang dan menggembirakan abang setiap saat dan waktu.

Kelima, mak rasa istimewa dipilih Allah untuk mendapat anak seperti abang. Mak jadi 'kaya' dengan kehadiran abang. Kaya kesabaran, kaya tawadhuk, kaya keredhaan , kaya keimanan, kaya kawan, kaya ilmu, dan kaya pengetahuan.

Mak telah beri segalan-galanya melebihi 100% untuk abang. Mak telah beri yang terbaik dan mak telah berusaha hingga ke garisan penamat. Sebab itu mak tak perlu menangis lagi.

Abang.. biarpun kini hidup mak dan abah terasa sunyi dan kosong tanpa abang ta[i... mak akan sentiasa tersenyum mengenangkan saat-saat terindah kehadiran abang dalam hidup kami biarpun cuma sebentar.
Abang dalam kisah ini adalah adik Iqbal Fahreen Hamdan, anak bongsu daripada lima beradik. Abang masuk hospital seawal usia dua minggu akibat menghidapi lima jenis kompilasi jantung termasuklah kekurangan injap, jantung berlubang dan saluran sempit. Abang telah menjalani pelbagai siri pembedahan seawal usia dua bulan dan ada antara pembedahan seawal usai dua bulan dan ada antara pembedahannya gagal, malah abang pernah disahkan 'mati' apabila jantungnya berhenti berdenyut. Walaupun pada awalnya doktor mengjangkakan hayat abang tidka lama selepas lahir ke dunia, namun ternyata anak kecil ini mampu bertahan sehingga usia empat tahun untuk meninggalkan kenangan terindah dalam hidup Jamilah (ibu) dan Hamdan (bapa).

sorry if i love you

Thursday, August 11, 2011

bab tu aq xsuka bKAPEL !

aq mmg xsuke bkapel . .  nk kata aq ada kpel mmg ada . . 
but just utk dlm hp je .  kalo mo jumpa or pa ka bnda . .
sory la kim slm jak  . . PUUIII !

nie la jdi kalo sua men jumpa2 nie . .  dasar llaki kan .  pok SDP sia  . !


sorry if i love you

haaiishhh !

sbr gilakk sua aq ma ko nie .
brpa kali mfitnah nie aah. .
pa jua ko mo dri aq nie ah .
aq mo jual hp pon sdp jubur mu sia ckp hp rusak tu kunun aq jual . .

xialll la ko babi  . . kimak tul !
ada sia kes mu mnyibuk hal ku . .
aq wat kek ko ckp mcm2  . .
aq mo yg hp  . , ko ckp aq jual hp rusak .  .
haaiiishhh ! mmg2 pukimak la ko nie . .
smpai urank ndk jdi bli waa hp tu .  . xialll ba ko nie mmg. . .
urank sbr pon ada had jo0o0 . .. saitannnnn tul !

mmg wa ko nie . . . PUKIMAK !

U R FUCKKKKKKKK !
sorry if i love you

wang keLAUT pompuan cm nie

silelaaaa hayati bnde nie . .  huhuhu

http://www.mediajer.com/MJ-v1/2011/04/to-awek-jangan-jadi-macam-ni-yea/
sorry if i love you

Friday, August 5, 2011



‎ At 3 years ''Mommy I love you."




At 10 years ''Mom whatever."



At 16 years "My mom is so annoying."


At 18 years "I'm leaving this house."


At 25 years ''Mom, you were right''.


At 30 years ''I want to go to Mom's house."


At 50 years ''I don't want to lose my mom."


At 70 years "I would give up everything to 


have my mom here with me."


You only have one mom.


i love u mom...

sorry if i love you

Wednesday, July 27, 2011

top of secret 2011 . .

toink2  . . jom cerrr2 lgi . .  hahaha

story about last saturday  . .  so funny  .  so enjoy . . so sweet .  .
so so so la suma . .  hahaha

iboh kelakar manyak2 tok . .  lan tgk pic ..  hehe

ada pla kaka nie  . saprotting la jua d bw bgmbr .  haha

haa ! nie trep campin wlaupon mmg campin  .. mo kc idup api gna btu . haha

i da kat luar  . . hehe

r u ready kasa ? hahah ! YES IM READY !

  d cnie mulanya langkah ku . .  ceh !
pmandangan dri atas kpl titanic .  ceh !

haa ! dis derr kpl titanic aka kpl MAHAWANGSA  .  tmpat aq b'romance  oo0oppss !

jeng jeng jeng  .  . 

pehal aq cm tu ? wakakaka !


pa da . .  malu2 lgi . yg nie je i  leh share . . yg len xle . .:p

da la korang nie . . . bab2 pic cpat kan . . haha !

_____________________ABIZZZ_______________________

sorry if i love you

i got derr feeling .. ~

halo0o0o kwn2 . . cewaahh !http://www.smileycodes.info

hhhmm ~ dis my so bz like PM .  wakakaka ..  mmg pon weekend ni aq mo jumpa ketua mnteri SABAH wow !
btuah tak ? btuah tak ? hahahttp://www.smileycodes.info

coz adalah 5 drpd 374 org pljr yg tpilih mnerima notebook 1 msia  . .  haha
nma i tau 1st dlm 5 list tu .  ceh ! tabur sua aq . . huhu . astagfirullahalazim . .  syukur rzki allah .  jgn tabur .http://www.smileycodes.info

ok2 .  sbnr nya bukn tu tujuan i  . .  i ade smethng nk share .  but nnt la . kat nxt post ek .

hhhmmm . .  dis week is mggu kokum kat skul i . . aq sbgai ktua plantun yg ndk pena2 sumur idup nie . .gilakkk eh .
ncib bek aq ndk truskn hajat mo jdi kommander   . . dahsyat ! haha http://www.smileycodes.info

ala2 tu pon aq ikut kawad coz kna pksa n pksa n pksa n pksa . .  coz aq kan pngerusi unit uniform . kalo aq ndk libakn diri bek aq blah dri kursi tu . .  hahaha !http://www.smileycodes.info

tp mmg dtg jembalang ku la jua tym mngaC latihn kawad ma durank tu  . . masing2 mo ikut kpla sndri . . kpla ku durank lum tau lek . .http://www.smileycodes.info

ndk ting 1  .  ndk ting 2 . . ndk ting 5  .  eeerrrr . .  sabar je la cik kasa nie .http://www.smileycodes.info

kkk  . . jumpa kat post len .  byehttp://www.smileycodes.info
sorry if i love you

Friday, July 22, 2011

bus >>

http://www.smileycodes.info assalamualaikum ever1  . . ceh speaking konon . haha~

hhhmm ~ today aq spend too much tym for waiting a bus . .  huhuhu
http://www.smileycodes.info
n a bus make me ggggrrrrr ~ so late ! n so bad r . .
sua la lmbt  . , full lek  . . arie nie keja ku cm tggu bus jak . .
bole kira r brpa kali aq tggu bus rini . .n brapa lma aq tggu stiap kali pnantian tu . . ceh ~
             http://www.smileycodes.info
sua la pnazz  . . adeh ~ mmg drita la jua crita nya nie . .

cm pnt pla kan . .nnt lgi la aq bcrmah r . . haha ~ C u http://www.smileycodes.info
sorry if i love you

Wednesday, July 20, 2011

detik2 bsma mr.NIKON . . haha ~

beginng . . . .

peace luk ba .  


round2 luk

strting . .

using tripod . to set der apperture . .

style . twilight gtu .  haha~ mkn dlm sepa tgk  .  ceh ~

candid ! ceh ~ but thnkzz .  nice . . hehe 


_______________the end _______________

sorry if i love you