Thursday, December 29, 2011

kekuatanku hilng . . :'(

assalamualaikum . .

arini acah lemah ckit . mybe entry acah kali ni sdih bg acah . n 2011 blum brhir . . so airmta acah pon sgt mudah mngalir lgi . . 

acah nk citer .  .tdi msa tghari tu. . acah bw mama g car store . . konon2 nk tgk accessories keta la . . n n n n  arini 1st tem acah akan bw keta d lebuh rya yg keta bgaikn air mngalir .. x pena ptus2 . . 

ok msa tu da smpai keta tmpat tu . . acah pon lalu la kat way tu .  area bank la ktakn . . sesak gla  .  keta double park kiri n kanan . .  ya rabbii . .  acah pon msa tu da ckup bhati2 tp ntah mcm na side mirror acah leh bcium pla ngn side mirror keta tepi tu  . . exora ok . . ya allah .  msa tu acah rsa msa nyawa da smpai kat halkum . . aq mngucap 2 3 kali ..  ya allahh . .  jgn la jdi apa2  . .  n aq trus je jln  . . msa kat kdai keta tu fkirn aq da xda ..  acah mcm da xda kat dunia ni acah tu .  . bila acah cek side mirror acah ok la . . xda la truk pon . . acah doakn keta org tu lebih baik lgi dri keta acah . .  aq mcm da ilng smgt msa ni .  . acah duk kat bilik je .  rsanya acah nk drive balik umah tdi tu pon acah da kecut . . tp acah gagah atie . .

acah aggp suma nya ok . . ya allahh . .  ampunkn dosa2 aq ya allah .  . aq mohon sgt .  slmt kan lla keta tu . .  aq mmg sure keta xpa2 . .  tp atie aq ni ttp cm ni .  . trauma ! 

pastu dgn sikap pmndu skrg ni . .  asyik nk cpt je . . asyik nk HON org sna  .  hon cnie .  TAK nmpk ke ada sticker P tu . . da org bw nk bw keta .  mmg la ada btul ada tak .  . HON  . . hon  ..  JE diorg tau . . acah saba je la . .

ya allah .   skali la  . . kuatknlah kembali smgt aq . .tenangkn lah atie aq ya allah . . slmt kan la suma nya . . 
mudah2 keta tu xda pa2 . .  but im very sure keta tu mmg xda pa2 .  cuma acah yg still trauma . 1st tem bw keta da cm tu . . ya allah . . 

sorry if i love you

my luck ~ alhamdulillah

28 disember 2011 ______

hye . . assalamualaikum . . acah nk share somthng abt 28/12/11 . . acah nk post msa tu jua tp acah da x larat .  pnt sgt2 . .

ok2 . . acah strt wit acah woke-up . . pgi tu acah bgun atie acah mmg da xsdp . bdebar2  .  dri smlm nya pon acah mmg xleh tdo . .  kol 3pgi cm tu bru acah dpt tenangkn diri n tdo . .
then bila acah bgun je acah dpt sms . .
__________________________________

totur D : salam. ke mna ni ? umah ka ?
acah : wslm .  ya .knp ?
__________________________________

kalo nk tau tu sms dri tutor driving acah . . da lma acah tggu dia cntct acah . . bukn apa acah xsbr nk tggu lesen acah ciap . .

then bbrpa jam lepas tu . . . dia dtg n serah lesen tu.. . acah gembira sesgt xTERkata . . mklumlah kaki gtl nk bjln da .


k . . tu kira luck prtama acah aritu . .  2nd . . lps je tutor tu blah . .  acah trus dgn smgt nya bw keta pegi pusing2 prumhn acah ni .  pastu acah sggah pegi supermarket tu .  . pastu bli city cool . .  pstu balik la . .
ciap je park dlm umah . .  , xsmpat acah nk opp enjin keta . .  acah dpt koling pla . .
_______________________________________________

"M" : acah kat mna ?
acah : kat umah . . knp ek ?
dia : jom teman "M" lunch . . acah da lunch ke blum ?
acah : [tkjut] . .  blum agi .  . nk mkn kat ne ?
"M" : "M" nk mkn nasi ..  tp "M" xnk mkn sorng2 . .  acah teman ek ?
acah : sat g acah dtg . .
_______________________________________________

msa acah nk reverse keta . . , "M" da smpai pla ambek acah . .  so acah xjdi drive . . ikut dia je . .
kita plan nk mkn kat gerai fjr tu je . .  alih2 lepak kat mcD la . .
lepak nye lepak smpai kol 4 . .  , tiba2 dtg idea nk g tgk OMBAK RINDU
plan nye plan . . kitorg set g tgk mlm tu . . .
tht 2nd lucky . .  org blnja lunch . .

then da mlm  . . "M" ambek acah kat umah kitorg g la tgk OR tu . .  ok dgn ini aq isytiharkn XBEST . .  tak tau knp org ska sgt2  . . bg acah lgsng xbst . .  sedih pon tak . . aq xngis lgsng . . lgi acah ngis bila tgk TENTANG DHIA . .
k done . . tht 3th luck . . org blnja tgk wyg

finally  . . . , wyg tu abs kira kol 10 mlm . . prut pon da mnyanyi2 lgu ombak rindu kot . . haha . .blik je dri ctu  dia bw acah g mkn pla . . tepi pntai lak tu . .  ek eleh . . haha . .  n n n n n n n n da mmg2 acah da lma ngidam nk mkn kueh tiew basah akhirnya dia order tu pla . . acah pon bedal je la . . perrghhh ! qadak hajat la org kata . . hehe . .

then tu la yg acah nk share . . acah rsa bhgia  . . coz slma ni xsape pon tau cm na prsaaan acah . . n 2011 mmg byk mnyaksikn airmata acah bgtu murh mngalir . . n syukur shukran alhamdulillah  . .  ya allah . . ya rahman . .  ya rahim . . ya rabbii . .


sorry if i love you

Tuesday, December 27, 2011

mlm yg sepi ~

hyee eee . .  acah nk sembng2 je ni . . coz boring sgt . .

de' topic of tonite is . . .  . . . .  ..  . . . .PANTUN :)

acah pena wakil skul ke peringkat skul2 daerah . .  actually acah xpena pon bjinak2 dgn dunia "bhsa" ni hinggalah ada mggu bhsa kat skul acah .

1st'ly msa tu ada ptndingan b'blas pntun  .  stiap kls kna anta 5 org wakil . msa tu acah dok kls 5 Amanah .  kls ni korng kna dok sbln 2 dlu bru korng fhm prngai pghuni nya .  haha  . .  tp kitorg da besa da . .sling mmaham . . [konon]

ok2 .  da mnyimpang tu .  . haha ..  ok , actually acah n mmber ni just wat slmber je kan ngn event tu . . kitorg ikut pon sbb nk safety our clss dprd kna dnda coz x anta wakil n sje2 kot nk skep kls .  haha .  mklumla bukn nya bek sgt . . . tp seyes sbnr nya mmg nk safety our kls . .

finally kls acah anta 3 org je wakil. .  acah seorg je pompuan . .  ncib la kan . . hahah . . tp xpe . .just men2 jak kan kononnya . . . ok .   event nie pon jln dgn huru hara yg d mna masing2 psrta xtau apa2 rules suma ni bgai . . almklum la . . suma pon 1st tym . . nk cuba pngalaman bru .  hehe . .  included me  . .

then , event ni jln la . .  para juri pon senak prot ktwa  .  coz tau2 je la .  pserta pon hntak mambang je  . . . kulit boya la , bewak pasir la . . arnab jogging la . .  mcm2 .  jnji dpt bls kn n jdi sbuah pntn . .
hehehe .  lwn punya lwn  .  x sdr kls acah da smpai ke final stage. .  msa tu kitorg rsa bsgguh2 pla .   haha

anddddddddddd akhirnya kls 5 Amanah dnobatkn sbgai JUARA yg d ktuai oleh acah . .  haha

dprd ctu . . kitorg da d pertnggungjawabkn mwakil skul utk pesta pntun peringkat daerah .

dgn ilmu yg org kta pucuk muda bru nk tumbh .  kmi gagah ku diri n xmo malukn skul . .tp ncib blum mnyebelahi kami . .  kami tewas d pusingn suku akhr . . tp kmi da dpt xprience  . . best sgt !

antara gmbr kenangan smsa pesta pantun peringkat daerah :)













sorry if i love you

cair tak ? renung2knlah :)


- Apabila seorang wanita mengatakan dia sedang bersedih, tetapi tidak menitiskan air mata, itu bermakna dia sedang menangis dalam hatinya.
- Apabila dia tidak menghiraukan anda selepas anda menyakiti hatinya, lebih baik berikan masa untuknya menenangkan hati sebelum anda meminta maaf.
- Wanita sukar mencari benda yang dia benci mengenai orang yang paling dia sayang (sebab itu ramai wanita yang patah hati apabila hubungan itu putus di tengah jalan).
- Sekiranya seorang wanita jatuh cinta dengan seorang lelaki, lelaki itu akan sentiasa ada di fikirannya walaupun ketika dia sedang keluar dengan lelaki lain.
- Apabila lelaki yang dia suka dan cinta merenung tajam ke matanya, dia akan cair seperti coklat!
- Wanita memang sukakan pujian tetapi lazimnya tidak tahu macam mana hendak menerima pujian.
- Jika anda tidak suka dengan gadis yang sukakan anda separuh mati, tolak cintanya dengan lembut. Apabila wanita sudah buat keputusan, dia akan lakukan apa saja.
- Sekiranya seorang gadis mula menjauhkan diri daripada anda selepas ditolak cintanya, biarkannya untuk seketika. Sekiranya anda masih ingin menganggap dia seorang kawan, cubalah tegur dia perlahan-lahan.
- Wanita suka meluahkan apa yang mereka rasa. Muzik, puisi, lukisan dan tulisan cara termudah mereka meluahkan perasaan.
- Jangan sesekali memberitahu perempuan yang mereka langsung tidak berguna.
- Bersikap terlalu serius boleh mematikan selera wanita.
- Apabila pertama kali lelaki yang dicintainya dalam diam memberikan tindak balas positif, misalnya menghubunginya melalui telefon, si gadis akan bersikap acuh tak acuh seolah-olah tidak berminat. Tetapi sebaik saja ganggang diletakkan, dia akan menjerit kegembiraan dan tidak sampai 10 minit, semua rakannya akan tahu berita berkenaan.
- Sekuntum senyuman memberi seribu erti bagi wanita. Jadi jangan senyum sebarangan.
- Jika anda menyukai seorang wanita, cubalah mulakan dengan persahabatan. Kemudian biarkan dia mengenali diri anda dengan lebih mendalam.
- Jika seorang wanita memberi seribu satu alasan setiap kali diajak keluar, tinggalkan dia sebab dia memang tidak berminat. Tetapi jika pada masa sama, dia menghubungi anda atau menunggu panggilan daripada anda, teruskan usaha memikatnya.
- Jangan sesekali mengagak apa yang dirasakannya. Tanya dirinya sendiri.
- Selepas seorang gadis jatuh cinta, dia akan sering tertanya-tanya, mengapa tidak bertemu dengan lelaki itu lebih awal. – Kalau kamu masih tercari-cari cara paling romantik untuk memikat si gadis, rajinkan tangan menyelak buku cinta.
- Apabila setiap kali gambar kelas keluar, benda pertama yang dicari wanita ialah siapa yang berdiri di sebelah buah hatinya kemudian barulah dirinya sendiri.
- Bekas teman lelaki akan sentiasa ada di fikirannya tetapi lelaki yang dicintainya sekarang akan berada di tempat teristimewa iaitu di hatinya.
- Satu ucapan ‘hai’ saja sudah cukup menceriakan harinya. – Teman baiknya saja yang tahu apa yang sedang dia rasa dan lalui.
- Wanita paling benci lelaki yang berbaik-baik dengan mereka semata-mata hendak menawan kawan mereka yang paling cantik.
- Cinta bermaksud kesetiaan, ambil berat, jujur dan kebahagiaan tanpa sebarang kompromi.
- Semua wanita mahukan seorang lelaki yang cintakan mereka sepenuh hati.
- Senjata wanita adalah air mata!
- Wanita suka jika sesekali orang yang disayanginya mengadakan kejutan. Mereka rasa terharu dan rasa dirinya dicintai setulus hati.
- Wanita mudah jatuh hati pada lelaki yang ambil berat dan baik terhadapnya.

credit by : dayang saleha salleh <FB>

sorry if i love you

sedey ~

terkonang kan 2011 bakal mlabuh kn tirai . . mcm2 prsaan timbul .  HEHE .
rlaxx lukk . . . hhhmm ~ acah strt ngn moment wit geng acah . .
chiqaro genk . . :D

lily : dia seorg yg bek . .  dlm group kitorg kira dia la kaka . . :)
      she born 16 april . .. dia cool gak . kekdg mengencang gak .  heee~
      dia bst .  since 2010 kmi mula close . then about luv2 we sharing tgther .  miahahaha ~
     hhhmm ~ kenangan 2011 ngn dia kami da wat dia huru hara pd hri lhir nya .  sweet 17 .
      kmi <acah , nana ,  qaqa > wat surprice celebrate bzdy kat kepC je .  hahahaa . . but tht a sweet
      moment for me . . :)


qaqa : hhmm ~ qaqa ni brutal ckit .  cm acah gak .  . :D .  qaqa ni mmg kira sjuk mcm cool city . haha .  ikut sdp dia jak mo wat .  n 1 lgi mlut dia tu .   hhmm ~ lazerrr jua la . . haha ..  kalo saiko cilap2 ble ngis mgsa d tmpat kJAdian .  hehe . . qaqa ni pling pantang org tulis nma dia gna huruf K .  haha .  qaqa2 .  n kami sma2 pngawas .   kdurjanaan kami spnjg mnjdi pngws agak high clss gak la . . hehe . . but still bek jua la . . qaqa ni special ckit . . kitorg nya 6ber ic SAMA  . . beza tarikh lhir jak . . totally same ! hehe . . mina ni if she say no is NO . . ko jgn la mo jual bli lgi  .  kompom d reject awl2 . . hehe . . kdg2 kin pns gak . . ewah2 . . wkakakka .  bukn apa bkin geram tgn dia tu .  lmbut n mcm xda tulng  .  aq sllu play2 hand dia .  haha . . missss sgt msa2 tu . . :(  


nana : lastly . . dia ni la pling young kat group acah .   da la pling young , cute kcil molek . . haha ~ lately , dia ni rapat sgt ngn acah .   kmi sllu hang-out sesama .  . dia sllu teman acah g driving clss . .  pastu kmi p bndr . . mkn2  . . lepaking tepi pntai . . kdg2 wat hal sesama .  hehehe . .acah sllu bw dia g shopping wit mama acah . . mama acah xkesah pon . .  nnnnnnn dia ni fhm sgt prgai acah yg XSKA byk brg if g shhpping2 . .  haha . . tp   nana ni len .  dia pling SKA bw brg msa shpping . . jgn slh ok ! acah bw dia bukn sbb nk sok d bw brg .  tp da suratan n takdir allah jdkn ada yg ska ada yg xska n kna pla dlm 1 situasi .  hope nana x ambek atie la . . acah ikhlas sbnrnya :( . . 


     



FINALLY . . . ACAH NK CKP . . ACAH SYG KORANG SUMA EVEN ACAH SLLU WAT HAL NGN KORANG SUMA N KORANG PON SUMA  . . JGN PRSAN BEK SGT . . HAHAH . . GURAU JE . . KITA KAN MMG LAZERRR .  . LUVV U ALL CO MUCCCH



sorry if i love you

Tuesday, December 20, 2011

btul atau tidak ? :)


Buang dari Facebook ~ SELESAI 
Buang dari Yahoo ~ SELESAI 
Buang dari Myspace ~ SELESAI 
Buang dari Handset ~ SELESAI 
Buang dari Hati ~ 99% loading - ERROR 

*Susahkan nk buang sseorg tu dari hdup kite ♥ :)

sorry if i love you

fkir2 kn la ~


Semakin seksi wanita semakin banyak pula DOSA lelaki..
Semakin degil wanita semakin banyak pula DOSA lelaki..
Semakin liar wanita semakin banyak pula DOSA lelaki..

WAHAI WANITA bantulah lelaki BUKAN SEKSA LELAKI !
WAHAI WANITA pelihara lelaki BUKAN BEBAN LELAKI !
WAHAI WANITA sayangi lelaki BUKAN BENCI LELAKI !

LELAKI ADALAH KETUA DALAM KEHIDUPAN SESEORANG WANITA SAMA ADA MENJADI AYAH,SUAMI ATAU PUN SAUDARA LELAKI !

DENGARLAH NASIHAT MEREKA AGAR KITA TIDAK MENARIK MEREKA KE NERAKA ATAS KESALAHAN KITA ! ( -_-)

sorry if i love you

lidah dan pedang ~


......║\
......║▒\
......║▒▒\
......║░▒║..Luka
......║░▒║..disebabkan...
......║░▒║..Pedang
......║░▒║..Jika
......║░▒║..Dibalut
......║░▒║..Akan
......║░▒║..kembali
......║░▒║..Sembuh
......║░▒║..TETAPI
......║░▒║..Jika
......║░▒║..Luka
......║░▒║..disebabkan
......║░▒║..Kata-kata
......║░▒║..Akan
......║░▒║..kekal
......║░▒║..di
......║░▒║..Ingatan
......║░▒║..Sepanjang.
......║░▒║...Hayat.....
......║░▒║
......║░▒║
.▓▓▓▓▓▓▓▓▓ " Apakah yang paling tajam di dunia ini?".
.......]█▓[Imam Ghazali menjawab yang paling tajam adalah "lidah manusia".
.......]█▓[Kerana melalui lidah, manusia dengan begitu mudah menyakiti hati
.......]█▓[dan melukai perasaan saudaranya sendiri.]
.......]█▓

sorry if i love you

katakanlah ~


♥ Andai Saya Org Inggeris, Saya Akan Ckp "I LOVE U"
♥ Andai Saya Org India, Saya Akan Ckp "KAHO NA PYAR REHAY"
♥ Andai Saya Org Jepun, Saya Akan Ckp "WATANASHIWAANATA O ASHITEMASU"
♥ Andai Saya Org Cina, Saya Akan Ckp "WO AI NE"
♥ Andai Saya Org Itali, Saya Akan Ckp "U DE AMOR"


 ♥ Andai Saya Org Indon, Saya Akan Ckp "GUE CINTA SAMA KAMO"
♥ Andai Saya Org Melayu Smenanjung, Saya Akan Ckp "SAYA CINTAKAN AWAK SGT2"
♥ Tapi, Saya Org Melayu Tawau, Sabah, Hanya Dpt Ckp Yg "AKU CINTA BAH SAMA KAU"




sorry if i love you

gurl ~ :')


Perempuan tu bukan TISU untuk kau , dah sedap lap hingus then buang -.-
Perempuan tu bukan BAJU untuk kau , setiap minggu nak tukar yang baru -,-
Perempuan tu bukan PATUNG untuk kau , dah couple buat bodoh je -.-
Perempuan tu bukan KELAB PELACUR untuk kau , dah puas main blah -,-
Perempuan tu bukan ROKOK untuk kau , dah isap then habis pijak -.-
Perempuan tu bukan TV untuk kau , hanya sekadar untuk hiburkan kau -,-




sorry if i love you

Sunday, December 4, 2011

sahabat


mlm ni cah nk citerr sal shbt . . . mmndgkn tggl bbrpa arie je lgi cah dok skul . . tu pon dgn sglitir je sbht cah . . yg len sume da bcoti . . but nvm ~ 

sbht dan kawan adalah seseorg yg AMAT bbeza . .
ingtlah bhawa sbht itu SNTIASA bsma kita d saat kita mmerlukn , dlm ksulitn , kesusahn mhupon kgmbiraan . .
tp kawan akn pegi bila2 msa t'utamanya d saat kita mmerlukn bntuan . .kwn sllu ada pabila kita suka . .  , tp ada ka kwn d saat kita sdih . .?

tdak suma sbht bek  , n tdak suma kwn jahat . .  tp itu la hakikat nya ..  lumpah hidup . 

<-----------xda seorg pon SEMPurNA d muka bumi ini ------------->


sorry if i love you

Friday, December 2, 2011

if . . .



overall is IF . .:D


sorry if i love you